23 / 07 / 2024

Destek ödemesi devlet tarafından ödendi! Hemen hesabınıza bakın 5 bin TL anında geçmesi gerekiyor

Destek ödemesi devlet tarafından ödendi! Hemen hesabınıza bakın 5 bin TL anında geçmesi gerekiyor

Devlet tarafından vatandaşlara verilen destek ödemeleri ödenmeye başladı. Çalışma Bakanlığı tarafından ödemenin detaylarıyla ilgili açıklama yapıldı.




Çalışma Bakanlığı tarafından bugün güzel bir haber geldi. Yapılan açıklamada hak sahiplerinin hesaplarına en az 5 bin TL yatırılacağı belirtildi. Şehit çocukları ve harp ile vazife malulleri ve çocuklarına toplam da 136 milyon TL’lik eğitim ve öğretim yardımı yapılacak. Bakan Bilgin ödemelere ilişkin beklenen o açıklamayı yaptı.

Hemen banka hesaplarınızı kontrol edin! Hak sahiplerinin hesaplarına en az 5 bin TL yatırılacak. Ödemeler ise bugün başlıyor. Güzel haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabı üzerinden verdi.

SGK, şehit, harp ve vazife malulü çocukları ile harp ve vazife malullerine ödenecek olan 2022 – 2023 eğitim öğretim dönemindeki eğitim ve öğretim yardım detaylarını açıkladı. Buna göre ilköğretim için 5 bin TL, lise için 7 bin TL ve üniversite için ise 10 bin TL ödeme yapılacak.

Yapılan açıklamada ödemenin detayları şu şekilde belirtildi:

Eğitim ve öğretim yardım ödemeleri 4/a ve 4/b statüsünden aylık alan hak sahiplerinin ödemeleri banka hesaplarına, 4/a ve 4/b statüsünden aylık almayan hak sahipleri ile 4/c statüsünden aylığını Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Burganbank, Fibabanka, Garanti Bankası, Ing Bank, İş Bankası, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Finansbank, Türkiye Finans Katılım Bankası şubelerinden alanlar için aynı banka şubesine, aylığını bu bankalar dışındaki bankalardan alanlar için ise Ziraat Bankası şubelerine gönderilecek. Hak sahipleri veya yasal temsilcilerine kimlik numaraları ile bankaya müracaat etmeleri halinde ödemeleri gerçekleştirilecek.

 


Geri Dön