29 / 04 / 2024

Maaşı bağlanmamış olan EYT'liler 5 bin TL'lik ikramiyeyi alacak mı? EYT'liler hemen bu flaş açıklamaya bakın! 

Maaşı bağlanmamış olan EYT'liler 5 bin TL'lik ikramiyeyi alacak mı? EYT'liler hemen bu flaş açıklamaya bakın! 

Çalışanların 5 bin TL'lik ikramiyeden faydalanamayacak olmasının ardından, EYT'liler gündeme geldi. EYT'liler ikramiye alıp almayacaklarını merak ediyor. Peki maaşı bağlanmamış olan EYT'liler 5 bin TL'lik ikramiyeyi alacak mı? İşte ayrıntılar...



Milyonlarca emekli Cumhuriyet'in 100. Yılı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle verilecek ikramiye müjdesini dört gözle bekliyordu. 

Geçtiğimiz gün Kabine toplantısı yapıldı ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere 5 bin TL ikramiye verileceğini açıkladı. Fakat söz konusu ikramiyeden çalışan emeklilerin faydalanamayacağı belirtildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; çalışanların ikramiyeden faydalanamayacak olmasının ardından, EYT'liler gündeme geldi. EYT'liler ikramiye alıp almayacaklarını merak ediyor. 

Maaşı bağlanmamış olan EYT liler 5 bin TL lik ikramiyeyi alacak mı? EYT liler hemen bu flaş açıklamaya bakın! 

5 BİN LİRALIK EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALACAK?

Ekonomist Muhammet Bayram, Milliyet Gazetesi'ne konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamasında, ikramiyenin ardından emekli maaşlarına ara zam ihtimalinin ortadan kalktığını söyleyerek başlayan Muhammet Bayram, " İkramiye tek seferlik bir ikramiye, maaş zammı ya da seyyanen maaş tarzında olacak bir düzenleme değil" dedi ve bunun enflasyonist baskıyı almak için yapıldığını belirtti. 

Muhammet Bayram, 5 bin  liralık ikramiyeden çalışmayan tüm emeklilerin yararlanacağına vurgu yaptı ve "SSK, Bağkur ve memur emeklileri faydalanabilecek. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edenler varsa yani kendileri için Sosyal Güvenlik Destekleme Primi (SGDP) yatırılıyorsa bu vatandaşlar ikramiye alamayacak" ifadelerine yer verdi. 

Maaşı bağlanmamış olan EYT liler 5 bin TL lik ikramiyeyi alacak mı? EYT liler hemen bu flaş açıklamaya bakın! 

MAAŞI BAĞLANMAYAN EYT'LİLER İKRAMİYE ALACAK MI?

Ekonomist Muhammet Bayram milyonların merakla beklediği "EYT'liler de emekli ikramiyesinden faydalanabilecek mi?" sorusunun yanıtını da verdi. 

Bayram, EYT'lilerin de ikramiyeden faydalanacağını dile getirdi ve Burada kanuna göre EYT’ye başvurmuş ancak hala kendilerine aylık bağlanmayan kişilere de ikramiye ödenecek" dedi ve geriye dönük bir ödeme olacağını, EYT'lilerin bunu takip etmesi gerektiğini söyledi.

"EYT kapsamında olsun ya da normal emeklilik kapsamında olsun dilekçeyi verdiği ayı takip eden aydan itibaren emekli aylığı almaya hak kazanılıyor" açıklamasında bulunan Bayram, kendilerine maaş bağlanmayan EYT'lilerin geriye dönük Kurban ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri dahil olacak şekilde 5 bin liralık ödemeyi alacağının altını çizdi.  

Çalışan emekliye ikramiye tartışmasında flaş gelişme! Anayasa Mahkemesine gidebilir! Çalışan emekliler dikkat!

Ev hanımlarına müjde! Emeklilikte ayrıntılar resmen belli oldu! Üçte birini devlet ödeyecek

SSK, Bağkur, 4A, 4B emekli ikramiyelerinin verileceği tarih belli oldu! Emekliler şimdi bu tarihe bakın! 

Herkesi ev sahibi yapacak düzenleme: 1.20 faizli konut kredisi verilecek! İşte başvuru detayları...


Geri Dön