27 / 04 / 2024

5 bin TL’lik emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Dul ve yetim maaşı alanlar yararlanacak mı?

5 bin TL’lik emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Dul ve yetim maaşı alanlar yararlanacak mı?

Milyonlarca kişinin gözü kulağı 5 bin TL'lik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyelerinin ödenme takvimine çevrildi. Peki, 5 bin TL’lik emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Dul ve yetim maaşı alanlar yararlanacak mı? İşte merak edilen tüm detaylar...



Emekliler Ekim ayında maaş zammı bekliyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zam için Ocak 2024'ü işaret ederek 5 bin TL bayram ikramiyesi müjdesini verdi.

5 bin TL’lik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatacağı henüz belli olmadı ancak kasım ayının ilk 15 günü içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor. 5 bin TL'lik ikramiye Emekli ikramiyesi çalışan emeklilere verilmezken, dul ve yetim maaşı alanlar kısmi olarak yatırılacak.

BAKAN IŞIKHAN'DA İKRAMİYE AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 5 bin liralık ödemelerin 15 Kasım’dan önce hesaplara yatacağını belirtti. Emekli ikramiyesi kararının açıklanmasından sonra merak edilen konulardan biri de çalışan emekliler ve dul ve yetim maaşı alanlar 5 bin TL emekli ikramiyesi alacak mı oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklileri kapsayan 5 bin TL ödemenin yapılacağı tarihin, 15 Kasım’ı geçmeyeceğini ifade etti.

Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Kabine Toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emekli olup hala çalışmaya devam eden emekliler hariç olmak üzere, tüm emeklilere sağlanacak 5 bin TL ödemenin zamanına dair soruyu Işıkhan, “Ödemeler, Kasım’ın 15’ini geçmeyecek gibi duruyor” diye cevapladı.

5 bin TL’lik emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Dul ve yetim maaşı alanlar yararlanacak mı?

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR FAYDALANACAK MI?

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında ikramiyeden faydalanması bekleniyor.

Böylece çocuklu ve dul olan vatandaşların ödemeleri 2500 Türk Lirası, yetim ödemesinin 1250 Türk Lirası kalacağı belirtiliyor.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA VERİLMEYECEK

Kabine toplantısından sonra konuşan Erdoğan, emekli ikramiyesi kimlere verilecek açıkladı. Erdoğan, emekli ikramiyesinin çalışmaya devam eden emeklilere verilmeyeceğini kaydetti. 

“Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz" diye ifade eden Erdoğan, bu ödemelerin Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerin hesabına yatırılmış olacağını ifade etti. Yılbaşında emeklilerin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceklerini söyleyen Erdoğan, "Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Eski ve yeni kiralar arasındaki fark neredeyse 4 kata yükseldi! Eski kiracı 35 bin, yeni kiracı 135 bin TL ödüyor!

Kuşadası Belediyesi zeytinlik satıyor! Yazlık bölgede zeytinlik arayanlar dikkat!

Bursalıların 12 yıldır beklediği imar planları askıda!


Geri Dön