02 / 05 / 2024

Bursalıların 12 yıldır beklediği imar planları askıda!

Bursalıların 12 yıldır beklediği imar planları askıda!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2011 yılından itibaren önemli bir sorun olan ve mahkeme kararlarıyla bir türlü yürürlüğe konamayan Çağrışan – Göynüklü 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçerek, yerel belediye tarafından askıya alındı.



Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2011 yılından bu yana kritik bir sorun haline gelen ve mahkeme kararları ile bir türlü yürürlüğe konamayan Çağrışan – Göynüklü 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nın Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliği kararı ile geçmesi sonrasında planlar yerel belediye tarafından askıya çıkarıldı.

ASKI SÜRECİ 2 KASIM İTİBARİYLE BAŞLADI!

Mudanya Belediyesi, Çağrışan -Göynüklü  Bölgesi Revizyon ile ilave Aydınpınar Yerleşim Bölgeleri Dışında Kalan Alan Uygulama İmar Planı'na ilişkin askı sürecinin 2 Kasım itibariyle başladığını duyurdu.

Mudanya Belediye'sinin resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre planların bir ay boyunca gerek internet sitesinde, gerekse de Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde askıda kalacağı iafadelerine yer verildi. 

Bursalıların 12 yıldır beklediği imar planları askıda!

''MUDANYA'MIZA HAYIRLI OLSUN''

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından da yapılan paylaşımda, 2019 yılında mahkeme tarafından iptal edilen söz konusu uygulama imar planı çalışmalarının tamamlanması sonrasında Büyükşehir Meclisi'nin Ekim ayı meclis toplantısında onaylandığı hatırlatıldı.

Planların Mudanya Belediyesi tarafından bir daha iptal edilmemek üzere hazırlandığı kaydedilen açıklamada, "İmar Komisyonu, proje müellifi firma ve belediyemizin teknik ekibinin öz verili çalışmaları sonucunda çok kısa bir süre içerisinde tamamlanan planlar, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun yapıldı.

Kamusal alanlar oluşturulurken, köy dokusu gözetildi. Yol açılamayacak eğimli alanlarda düzenlemeler yapılarak çözümler üretildi. Mudanya'mıza hayırlı olsun" ifadelerine yer verildi. 

İMAR PLANI NEDİR?

İmar planları, yapılacak inşaat ve yerleşim faaliyetlerini ayrıntılı olarak düzenleyen resmi belgelere denir.  Bu planlar, bir bölgenin ne amaçla kullanılacağı ne kadar nüfus barındırabileceği ve hangi tipte binaların inşa edilebileceği gibi ayrıntılı bilgileri içerir. Özellikle nüfusu 10 binin üzerinde olan bölgelerde imar planlarının bulunması ve güncel olması yasal bir zorunluluktur.

İzmir'deki Zorlu Gökdeleni yine gündemde: ŞPO'dan izin vermeyin uyarısı! 

Silivri Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Geri Dön