09 / 05 / 2024

5 bin TL'lik emekli ikramiyesini kesintiyle alacaklar belli oldu! SON DAKİKA! 

5 bin TL'lik emekli ikramiyesini kesintiyle alacaklar belli oldu! SON DAKİKA! 

Dul ve yetim aylığından faydalanan vatandaşlar, 5 bin TL'lik ikramiyeyi alıp almayacaklarını merak ediyor. İşte dul ve yetim aylığı alanlara ikramiye konusu ile ilgili merak edilen detaylar...



Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine toplantısından, emeklileri ilgilendiren önemli bir karar çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada emeklilere ek ödeme yapılacağını duyurdu. 

Söz konusu ödemenin Cumhuriyet'in 100. yılı için bir defalığına yapılacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin hesaplarına 5 bin TL yatacağını belirtti. 5 bin TL'lik ikramiyenin Kasım ayında hesaplara yatması bekleniyor. 

Emeklilere 5 bin TL'lik ikramiye müjdesinin verilmesinin ardından, dul ve yetim aylığı alanlar konuyu araştırmaya başladı. Dul ve yetim aylığından faydalanan vatandaşlar, 5 bin TL'lik ikramiyeyi alıp almayacaklarını merak ediyor.

5 bin TL lik emekli ikramiyesini kesintiyle alacaklar belli oldu! SON DAKİKA! 

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLARA İKRAMİYE YATACAK MI 2023?

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi kararının açıklanmasından sonra merak edilen konulardan biri de 'dul ve yetim maaşı alanlara 5 bin lira emekli ikramiyesi verilecek mi?' oldu. 

Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılması beklenen emekli ikramiyesinden dul ve yetim aylığı alanlar da faydalanacak. Ancak dul ve yetim aylığı alanların, ikramiyeleri kesintiye uğrayacak. 

5 bin TL lik emekli ikramiyesini kesintiyle alacaklar belli oldu! SON DAKİKA! 

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA NE KADAR İKRAMİYE VERİLECEK? 

Dul olup çocuğu olmayanların yüzde 75, dul olup çocuğu olanların yüzde 50, yetim olanların ise yüzde 25 oranında 5 bin TL'lik ikramiye ödemesinden yararlanması öngörülüyor. 

Bu kapsamda, çocuklu ve dul olan vatandaşların ödemeleri 2 bin 500 lira, yetim ödemesinin 1.250 lira olması bekleniyor. 

5 bin TL lik emekli ikramiyesini kesintiyle alacaklar belli oldu! SON DAKİKA! 

Geçtiğimiz Temmuz ayında Meclis'te kabul edilen yasayla tüm memur maaşlarına 8 bin 77 liralık seyyanen zam uygulanmış ve en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye çıkartılmıştı. 

Emeklilerden de seyyanen zam talebi geldi. Ancak emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmadı, en düşük memur emeklisi maaşı 9 bin 876 lira seviyesinde kaldı. 

Emeklilere verilecek ikramiyenin ardından şimdi gözler yeniden maaş zamlarına çevrildi. Milyonlarca emekli ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Ara zam ile ilgili bir gelişme yaşanmadı. 

SSK, Bağ-Kur ve Memur emeklileri, 4A, 4B, 4C'liler dikkat: 5 bin lira emekli ikramiyesi tahsis numarasına göre ödeme...

Bakan Işıkhan duyurdu: Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı ödemeleri yarın yapılıyor!

5 bin TL 29 Ekim ikramiyesi kimlere verilecek? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 

Çalışmadan da emekli olabilirsiniz! SON DAKİKA: Detaylar belli oldu, tam 4 bin 292 TL...


Geri Dön