30 / 04 / 2024

Dev şirketten büyük işten çıkarma!

Dev şirketten büyük işten çıkarma!

Boeing, finans ve insan kaynaklarında yaklaşık 2.000 beyaz yakalı işçiyi işten çıkarmayı planlanmakta. İşte tüm detaylar...



Şirket, işten çıkarılacak çalışanların henüz bilgilendirilmediğini söyledi. Serbest bırakılan personel tarafından yürütülen işlerin bir kısmı, Hindistan'ın Bengaluru kentindeki Tata Danışmanlık Hizmetleri'ne ihale edilecek, diğer işler ise süreçlerin modernleştirilmesi ve basitleştirilmesi yoluyla ortadan kaldırılacak.

Şirket, "Kaynaklarımızı mühendislik ve üretime odaklayabilmemiz ve ürünlerimizi, hizmetlerimizi ve teknoloji geliştirme çabalarımızı doğrudan destekleyebilmemiz için bazı kurumsal destek işlevlerinde daha az personel beklediğimizi ekiplerimizle şeffaf bir şekilde iletişim kurmaya devam edeceğiz" dedi.

Boeing , pandemi uçak talebinin keskin bir şekilde düşmesine neden olduğundan, 20.000 çalışanı 2020'de 141.000'e düşüren birkaç tur işten çıkarma duyurmuştu. Alıcılar en önemlisi 2018'in sonlarında ve 2019'un başlarında meydana gelen ölümcül kazaların ardından yılın büyük bir bölümünde uçak siparişlerini iptal etti. Ancak Boeing geçen yıl iş gücünü 15.000 artırarak istihdamı 156.000'e çıkardı. Ve bu yıl 10.000 mühendislik ve üretim çalışanı daha işe almayı planladığını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön