26 / 12 / 2024

Devlet 250 bin lira veriliyor: Faiz yok, geri ödeme yok

Devlet 250 bin lira veriliyor: Faiz yok, geri ödeme yok

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği KOSGEB, çok sayıda mesleği içeren Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı kapsamında 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verme kararı aldı. Başvurular bugün başlıyor.



KOSGEB Anadolu’nun kadim mesleklerinin sürdürülmesine destek olmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın işbirliğinde bu meslekleri sürdürenlere, istihdam oluşturma şartıyla 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek vereceğini açıkladı. Şimdiye kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı 602 işletmenin ön başvurusunu onayladı. BU doğrultuda destekten yararlanabilmek için KOSGEB veri tabanına kayıt olmak için başvurular bugün başlayacak ve 30 Eylül’e kadar sürecek. İlk  başvurusu kabul edilen işletmeler arasında, gramofon tamircisi, ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri ile uğraşanlar yer almakta.

Alınan bilgilere göre, KOSGEB tarafından yürütülecek olan program, Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı olarak değerlendirmeye alındı.Açıklanan program ile  ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ne şu ana kadar başvuruda bulunan 800 işletmeden 602 tanesinin ön başvurusu kabul etti. Başlatılan programdan yararlanmak isteyenler, 30 Eylül’e kadar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırma şansına sahip.

Devlet 250 bin lira veriliyor: Faiz yok, geri ödeme yok

Başlatılan destek programı ile özellikle usta-çırak ilişkisini güçlendirme amaçlanırken, bu kapsamda yeni personel istihdam eden işletmelere 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlamayı amaçlıyor.

Söz Konusu Projeye ilişkin işbirliği protokolü, 24 Haziran’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arasında imzaladı.İlk kayıt döneminde 31 farklı geleneksel meslekten işletme bulunurken, bunlar arasında; seramik (çömlek-çini), ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri, çalgı yapımcılığı, dokumacılık gibi meslekler ön plana çıkan meslekler arasında. Bunun yanı sıra şapka imalatı, gramofon tamirciliği, at arabası/fayton imalatı gibi mesleklerden de başvurular gelmeye başladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön