07 / 05 / 2024

Devlet 250 bin lira veriliyor: Faiz yok, geri ödeme yok

Devlet 250 bin lira veriliyor: Faiz yok, geri ödeme yok

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği KOSGEB, çok sayıda mesleği içeren Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı kapsamında 250 bin liraya kadar geri ödemesiz destek verme kararı aldı. Başvurular bugün başlıyor.



Şimdiye  kadar 72 ilden başvuru gelirken, en fazla başvuru İstanbul, Denizli, Gaziantep, Şanlıurfa ve Bursa illerinden yapıldı.

Yapılan çalışmalarda geri ödemesiz 250 bin lira üst limitli destek ile kuruluş, işletme ve yetiştirme, makine ve teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıklarında destek verilmesi planlanıyor. Destek programı ile işletme sahibinin mesleki birikimlerini aktarması için yetiştireceği personel için 150 bin liraya kadar destek sağlanacağı açıklandı.Özellikle Makine ve teçhizat giderleri için üst limiti 50 bin lira olan bir destek verilecek. Desteklenmesi planlanan makine ve teçhizatın yeni veya en fazla 3 yaşında olmasına bakılacak. Ayrıca Yerli malı makine ve teçhizatta destek oranına yüzde 15 ilave edilmesi kararlaştırıldı.Bunun yanısıra  Tanıtım ve Pazarlama Desteği kapsamında e-Ticaret sitelerine üyelik ve komisyon bedeli, dijital reklam ve tanıtım, web sayfası tasarımı ve tanıtım filmi olmak üzere toplamda 45 bin liraya kadar destek alabilecekler arasında.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön