12 / 05 / 2024

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımına başladı! Bu fırsatı sakın kaçırmayın! İşte şartlar!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımına başladı! Bu fırsatı sakın kaçırmayın! İşte şartlar!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel alımı yapacağını duyurdu. İşte merak edilen o şartlar!



DHMİ PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Başvuru için adayların herhangi bir kuruma kendileri giderek ya da posta yolu ile müracaat etmesine gerek yoktur. Özel ve genel başvuru şartlarını taşıyan adaylar Devlet Hava Meydanlar İşletmesi Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı Kamu İşle Alım Kariyer Kapısı veya isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden başvurularını iletebilirler. Özel başvuru şartlar Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yer almaktadır.

ADAYLAR YAZILI SINAVA DAVET EDİLECEK!

Başvuru şartlarını barındıran adaylar KPSS P3 puanına göre yazılı sınavlara davet ediliyor. Yazılı sınavlar; Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme, şekil, rakam ve harf kombinasyon ve dizilerinin tespiti gibi özellikleri barındıran testlerden oluşuyor ve toplamda 50 soru bulunmaktadır. Sınava çağırılacak adaylara herhangi bir yazılı tebligat gönderilmeyecek. Sınav tarihi, yeri ve saati DHMİ resmi internet sitesinden duyurulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

a) Türk Vatandaşı olma şartı,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) 18 yaşını tamamlamış olmak gerekmektedir,

d) Askerlik durumu ile ilgili olarak, askerlikle ilişkisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağında bulunanlar, askerlik hizmetini yapmış ya da ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olması gerekmektedir,

e) Ağır hapis ya da affa uğramış olunsa bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile zimmet, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü olunmaması gerekmektedir.

E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır?

Kiracıyı evden çıkartmak için ne yapmak lazım?


Geri Dön