29 / 04 / 2024

Devlet Tiyatroları'nın Macunköy atölyesi yıkılacak mı?

Devlet Tiyatroları'nın Macunköy atölyesi yıkılacak mı?

Devlet Tiyatroları' nın Macunköy ' deki atölyesinde yıkım tartışmaları bir kez daha alevlendi. İnşaat firması, mahkeme kararını gerekçe gösterip atölyenin tümünü yıkmak isteyince sanatçılar ayaklandı...



Devlet Tiyatroları'nın Macunköy'deki atölyesinde yıkım tartışmaları bir kez daha alevlendi. İnşaat firması, mahkeme kararını gerekçe gösterip atölyenin tümünü yıkmak isteyince sanatçılar ayaklandı.  Ankara  Devlet Tiyatrosu Müdürü Şekip Taşpınar, "Kepçe artık sınırı aştı" dedi. 


Devlet Tiyatroları'nın Macunköy'de bulunan, 60 yıldır kullandığı ve İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'ni barındıran alanı, Milli Emlak tarafından bir firmaya satılmıştı. Firma geçtiğimiz mart ayında yaptığı gece baskınıyla alandaki 40 a yakın ağacı keserek sanat dünyasından büyük tepki görmüştü. 


KEPÇE SINIRLARINI AŞTI 



Konuyla ilgili hukuki süreç başlatan Devlet Tiyatrosu sanatçıları, gerekli tüm girişimlerde bulunmalarına rağmen yıkım işleminin durdurulmadığını söyledi. Mahkeme kararma göre firmanın, atölyenin ancak belirlenen kısımlarının yıkımını gerçekleştirebileceğini belirten sanatçılar, dün kepçelerin sınırları ihlal edip atölyenin tümünü yıkmaya çalıştığını belirterek ayaklandı. Firmanın usulsüz bir yıkım gerçekleştirdiğini belirten Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Taşpmar, "Burada ağaç katliamı yapıldı. Katliamlar halen devam ediyor. Bunu durdurmak için dava açtık. Henüz bir sonuç alınmadığı halde araziyi alan firma inşaata başladı ve ağaçları kesti. Son olarak belirlenen bir sınır vardı. Çekilen çelik telleri geçmeyeceklerdi. Dün ise kepçe bu telleri söküp götürmüş. Mahkeme kararının böyle olduğunu söylüyorlar. Ancak bizim elimize mahkemeden 'araziyi boşaltın' diye bir kağıt ulaşmadı. Hukuka aykırı yıkım gerçekleştiriyorlar. Kepçe sınırlarını aştı. Burayı terk etmeyeceğiz" diye konuştu. 


Valilik tarafından arazinin korunması için görevlendirilen güvenlik güçleri, yıkım ekipleriyle sanatçılar arasındaki gerginliğin büyümesini engelledi.


Müjgan Kaya/ Habertürk 





Geri Dön