14 / 05 / 2024

Devlete olan borçların ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Devlete olan borçların ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süreci bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de açıklanarak yürürlüğe girdi. 



Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı doğrultısında, 31 Mayıs'ta bitecek olan devlete olan borçların yapılandırma başvurusu, bildirim ve beyan süresi 30 Haziran tarihine kadar uzatıldı. İlk taksit ve peşin ödeme tarihleri için ise son ödeme tarihi 31 Temmuz olarak uzatıldı.

Düzenlemede tüm vergi, askerlik, nüfus, prim, otoyol kaçak geçiş cezaları, trafik, köprü ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde bulunmayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında bulunuyor.

BORÇLAR PEŞİN YA DA TAKSİTLE ÖDENEBİLİYOR

Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar için peşin ya da taksitli ödeme imkanı sunuluyor. Peşin ödeme durumunda yapılandırılan borcun gecikme faizi ve cezasının yüzde 90'ına kadar olan kısmı ise silinebiliyor. 

Devlete olan borçların ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Öte yandan Vergi affı borç yapılandırma son başvuru tarihi, devlete olan borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların gündeminde bulunuyor. 31 Mayıs'ta sona eren vergi affı borç yapılandırma başvuruları ve 30 Haziran'a kadar yapılacak olan ilk taksit ödemeleri Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında uzatıldı.

Vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi kapsamında;  nüfus, köprü, trafik, askerlik, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırılmamış adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödeme imkanı sağlanacak.

VERGİ AFFI NE DEMEK?

Vergi affı, vergi kanunlarına dikkate almayanlara uygulanan idari ve hukuki yaptırımların ortadan kaldırılmasıdır. Bir başka tanımıyla devletin çıkaracağı bir kanunla alacak hakkından vazgeçmesidir. İdarenin vergi affında esas amacı mali fonksiyonlarını yerine getirebilmek için gelir elde etmektir.

New York Manhattan'da gökdelenler her yıl birkaç milim batıyor! Uzmanlar İstanbul için de uyardı! 

Ne altın ne dolar! Buna yatırım yapan kazanacak! İslam Memiş altını çizerek açıkladı!


Geri Dön