14 / 05 / 2024

Devletten ailelere destek! Sayıya göre ödeme artıyor

Devletten ailelere destek! Sayıya göre ödeme artıyor

E-Devlet üzerinden başvuru yapan çocuklu ailelere para desteği veriliyor. İhtiyaç sahibi ailelere devlet yardımları devam ediyor. İşte destekle ilgili tüm detaylar...



Sosyal devlet anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek verilmekte. Bu desteklerden birisi de çocuk destek parası. E-Devlet üzerinden başvuru yapacak ailelere destek veriliyor. Çocuk sayısına göre verilen desteğin miktarı yükseliyor. “Türkiye Aile Destek Programı” adı verilen sisteme kayıtlı olabilecek kişiler bu desteklerden yararlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni başlatılan uygulamayla çocuklu ailelere para desteği veriliyor. Maddi açıdan desteğe ihtiyacı olan ailelere verilecek ücret 650 TL’ye kadar yükseliyor.

Bakanlık, ailelere birçok destek sunuyor. Maddi geliri sınırlı olan aileler okula giden çocukları için şartlı eğitim yardımı veya SED yardımı alabiliyor. Eğitim masraflarının azaltılması için kırtasiye yardımı, kıyafet yardımı gibi yardımlar da sağlanıyor.

Yeni başlatılan ve “Çocuk destek bileşeni” adı verilen sistemde, ailelere çocuk sayısına göre nakit ödeme yapılacak. Ödemeler PTT aracılığıyla verilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön