06 / 05 / 2024

Devletten çocuklara cep harçlığı! İşte başvuru detayları

Devletten çocuklara cep harçlığı! İşte başvuru detayları

Sosyal devlet uygulamaları neticesinde devletten ailelere para yardımı veriliyor. İhtiyaç sahibi aileler, aylık gelirlerine bu yardımlardan yararlanabiliyor. Çocuklu aileler için yeni bir yardım sistemi devrede. E-devlet veya SYDV sistemlerinden yapılabilecek başvurular sonucunda çocuklar için harçl



ASGARİ ÜCRETE GÖRE HESAPLANIYOR
Çocuk destek bileşeni programına başvuru yapmak için; en önemli şart ailenin eve giren net geliri oluyor. Haneye giren gelir kişi başına düşen gelire bölünüyor. Asgari ücretin 1/3 altında gelir varsa bu yardıma başvuru yapabilirsiniz.

Asgari ücret 5.500 TL üzerinden hesaplandığında kişi başına düşen gelirin 1.833 TL’nin altında olması gerekecek. Muhtaçlık belgesi olan kişiler de bu yardım türüne başvuru yapabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön