06 / 05 / 2024

Devletten çocuklara cep harçlığı! İşte başvuru detayları

Devletten çocuklara cep harçlığı! İşte başvuru detayları

Sosyal devlet uygulamaları neticesinde devletten ailelere para yardımı veriliyor. İhtiyaç sahibi aileler, aylık gelirlerine bu yardımlardan yararlanabiliyor. Çocuklu aileler için yeni bir yardım sistemi devrede. E-devlet veya SYDV sistemlerinden yapılabilecek başvurular sonucunda çocuklar için harçl



ÇOCUK SAYISINA GÖRE DEĞİŞECEK
Açıklanan tabloya göre; 1 ya da 2 çocuğa sahip ailelere 350 TL yardım sağlanacak. 3 çocuğu olan aileler 450 TL yardım almaya hak kazanacak.

4 çocuğu olan aileler devletin sağladığı 550 TL yardımı almaya hak kazanacak.

5 çocuk ve daha fazla çocuğu olan ailelere yardım miktarı ise 650 TL oldu.

BAŞVURULAR E-DEVLET VEYA SYDV ÜZERİNDEN
Bu ödemeden faydalanmanız için E-Devlet sisteminden başvuru yapabilir veya SYDV kurumlarına giderek başvuru formunu elden doldurabilirsiniz.

E-Devlet kapısından başvuru yapmak için öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Arama kısmına “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” yazdıktan sonra karşınıza gelen seçeneğe tıklayabilirsiniz.

Karşınıza çıkacak “Yeni Başvuru” seçeneğine tıklayıp başvuru formunu doldurduktan sonra işleminizi tamamlayabilirsiniz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön