29 / 04 / 2024

Devletten konut kredisi alacaklara müjde!

Devletten konut kredisi alacaklara müjde!

Nakti olmayan ve kirada oturmak istemeyen birçok vatandaş krediyle ev almanın yollarını araştırıyor. Peki, Ziraat Bankası devlet destekli konut kredisi avantajları nelerdir? İşte devlet destekli konut kredisi almak isteyenlerin merak ettiği soruların cevapları... 



Son zamanlarda vatandaşların çok yoğun olarak kullandığı bir internet servisi olan E-Devlet Kapısı portalı, temel olarak tüm kamu kurumlarının internet servislerini tek bir çatı altında topluyor. Bu portal üzerinde tüm kurumlar internet servisleri yer alıyor.

İlk defa ev alacaklar için büyük müjde

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; anlaşmalı bankalar tarafından konut hesabı açılıyor. Konut hesabının 3 yıl süreyle aktif tutulacağıyla ilgili bir anlaşma yapılıyor. Kullanılan hesaba aylık ortalama bin TL tutarında düzenli olarak para yatırılması gerekiyor. Bu şartlara göre ev almak isteyenlerin üç yıl öncesinden başlayıp minimum 43 bin TL tutarında peşinat yeterli oluyor. Minimum tutarlar üzerinden 3 yıl boyunca bin TL ödeme yapılması durumunda devletin vereceği destek ortalama 7 bin 200 TL tutarında oluyor.

Halkbank Devlet Destekli Konut Kredileri

Halkbank ile devlet destekli konut kredisi hizmetleri, faiz indirimleri ve uzun vade seçenekleri ile sunuluyor. Halkbank kredi olanakları, hem Halkbank müşterileri hem de başka banka müşterileri için sunuluyor.

Halkbank kredilerinde maksimum vade seçeneği 180 ay oluyor. 180 aya kadar olan taksitlendirmeler, yüzde 0,99 oranında faizler ile geri ödeme planlarına yerleşiyor.

Örneğin 120.000 TL tutarında konut kredisi kullanmak isteyen bir Halkbank müşterisi, 120 ay vade seçeneğine göre değerlendirildiğinde, aylık olarak belirlenen geri ödeme tutarının 1,823,01 TL oluyor.

Ziraat Bankası Devlet Destekli Konut Kredisi Avantajları Nelerdir?

Ziraat Bankası tarafından verilen konut kredisi avantajları, devlet destekli krediler olmaları durumunda düşük faiz oranlarıyla ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. 

Verilen avantajlı hizmetler ise şöyle;
- Maksimum 180 aya kadar vade seçenekleri bulunuyor.

- İpotek ve ek teminat sistemi ile kolaylıkla kredi kullanılabiliyor.

- Konut kredisi kullananlar için Hayat Sigortası ve Deprem Sigortası yapma kolaylıkları da bulunuyor.

- Yüzde 0,94 oranında faiz uygulaması olduğu biliniyor.

- Kredinin yıllık maliyet oranı ise yüzde 12,13 olarak hesaplanıyor.

- Devlet destekli konut kredisi hizmetleri veren Ziraat Bankası üzerinden kredi kullanmak isteyen bir müşterinin; 100.000 TL tutarında bir krediyi 180 ay vade ile kullanması halinde, geri ödeme planlarında aylık taksitleri 1,154,24 TL oluyor.

Konut kredisi faiz oranları artıyor mu?

Konut kredisi faiz oranları Mart 2020!


Geri Dön