27 / 04 / 2024

Devletten prefabrik ve betonarme ev yapımı hibe yardımı!

Devletten prefabrik ve betonarme ev yapımı hibe yardımı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahibi ailelerin ev yapım ve onarımına yönelik barınma yardımlarında üst sınırı bir süre önce 40 bin liraya yükselttiklerini açıkladı.



Devletten konut alamayan dar gelirli ailelere büyük müjde geldi. Bu anlamda 40 bin liraya kadar prefabrik ve betonarme ev yapım yardımı hibe para desteği sağlanacak. Devlet Türkiye'de ev sahipliği oranını yükseltmek için destek paketlerini açıklamaya devam ediyor. Açıklanan paketler ile ucuz ve 1 sene ertelemeli kredi desteği verilirken bir destek ödemesi de kendi evini yapmak isteyenlere geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şu bilgileri paylaştı: "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık'' dedi.

KENDİ EVİNİ YAPANA YARDIM ÖDEMESİ YAPILACAK!

Takvim'de yer alan habere göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bakanlık olarak yapmış oldukları barınma yardımları kapsamında yapılan yeni düzenlemeleri açıkladı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamasında ihtiyaç sahibi ailelerle ilgili olarak "Yardımlar normalleşme sonrasında da bu oranlarla devam edecek. Betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında hane başına 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık. Prefabrik ev yapımı yardımını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. 3 bin lira olan, afetin ardından yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik" diye konuşarak devletin destek ödemesi kapsamında yardım parası yapmaya devam ettiğinden bahsetti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları üzerinde yapılan yardım ödemesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin daha iyi koşullarda yaşamasının sağlanması planlanıyor. Söz konusu yardım başvuruları ise vakıflar üzerinden ve il / ilçelerde bulunan bakanlığın şube müdürlükleri üzerinden onaylanıyor.

Devletten prefabrik ve betonarme ev yapımı hibe yardımı!

"BU MİKTARLARLA DEVAM EDECEK"

Bakan Selçuk, bu desteklerle ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmeyi, sağlıklı evlere kavuşmalarını sağlamak için çalışmalarda bulunduklarını söyleyerek, "Kovid-19'la mücadele sürecinin başında miktar artışı kararı aldığımız barınma yardımlarımız normalleşme süreci ve sonrasında da bu oranlarla devam edecek. Bakanlık olarak farklı sosyal yardım programlarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi.

Muhtaçlık kriterleri değerlendirilerek sosyal yardımlar altında sunulan barınma yardımları daha çok kırsal alanda kendilerine ait evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi hanelerin evlerindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesiyle ilgili yapılıyor.

EVİNİZİN TADİLAT, TAMİRAT, ONARIMLARINA 25.000 TL DESTEK ALABİLİRSİNİZ

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı maddi durumu iyi olmayan, ihtiyacı olan ve bu durumunu gelir testi ile kanıtlanan vatandaşlara çok sayıda sosyal yardım sunuyor. Eğitim desteğinden, aylık maaş ödemesine, sağlık hizmetlerinden, gıda yardımlarına kadar çok sayıda alanda vatandaşların ihtiyaçlarını cevaplayan bakanlık barınma alanında da desteklerde bulunuyor.

EV BAKIM ONARIM YARDIM BAŞVURUSU ONAY İŞLEMLERİ

Öncelikle Aile Bakanlığı söz konusu barınma yardımlarının maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara sağlandığını duyurdu. Bu yardım ödemelerinden faydalanmak için vatandaşların 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Sağlanması gereken ikinci başvuru şartı ise gelir şartı oluyor. Barınma yardımı ödemeleri aylık hane geliri belli bir seviyenin altında olması halinde ödeme yapılıyor. Bakanlık bu şartlarla ilgili açıklamasında kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te birinden az olması gerektiğinden bahsetti. Tamir ve tadilat için vatandaşların oturdukları evin tam hisseli tapusuna sahip olmaları şartı bulunuyor.

25.000 TL ÖDENİYOR - BAŞVURULAR SYDV'LERE

Ev bakım onarım desteği için başvuru şartları sunan vatandaşlar başvurularını sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapabiliyor. Ödemeleri onaylanan vatandaşlar 25.000 TL devlet desteği alabilecek.


Geri Dön