28 / 04 / 2024

Devre mülk almadan dikkat!

Devre mülk almadan dikkat!

Yazın gelmesiyle devre mülk satışları artıyor ve devre mülk almak isteyen vatandaşlar mağdur olabiliyor. İşte bu yüzden vatandaşlar devre mülk almadan önce dikkat etmeli.



Yazın gelmesiyle devre mülk, devre tatil ve hisseli gayrimenkul projelerinde satış talepleri de patlama yaşanıyor. Ama vatandaşlar mağdur olabiliyor. Özellikle 'devre mülk, devre tatil ve hisseli' birbiriyle karıştırılıyor


SİCİL KONTROLÜ ŞART 

"Devre mülk ve devre tatil, aynı gibi görünen ama birbirinden farklı tatil şekilleridir." diyen Patara Turistik Tesisleri Başkanı Yüksek Mimar Turhan Kaşo, "Devre mülk tapulu bir sistemdir. Devre tatilde ise sadece ilgili binanın belirli süre için kullanımı satıyor" şeklinde konuştu. Kaşo devre mülk alırken projenin bitmiş olması gerektiğini vurguladı. Kaşo, "Tapusu, iskanı, irtifak hakkı olmalı. Devre mülk almadan gidin, görün, iyi araştırın" dedi.


MÜLKİYET HİSSESİ 

"Satılan tüm hisselerin tapusu olmalı" diyen Yalova Termal Palace tesisleriyle bilinen Karaderili Grup'un yönetim kurulu üyesi Elvan Karaderili, kendilerinin hisseli gayrimenkul satışı yaptıklarını belirtti. Karaderili, "Satılan tüm hisselerin tapusu olmalı. Biz de yaptığımız bütün satışlarda mutlaka tapuyu alıcıya veriyoruz. En önemli konu bu. Ayrıca, 14 gün içinde cayma hakkı da söz konusu" şeklinde konuştu.


ŞÜPHECİ OLMAK İYİ 

Elvan Karaderili, alınacak tesislerin veya devrem ülklerin mutlaka yerinde görülmesi gerektiğine dikkat çekti. Elvan Karaderili, "Fiyatları çok ucuz olan yerlere şüpheyle yaklaşılmalı. Firma çok iyi incelenmeli, Sözleşmeler dikkatle okunmalı. Yalova'daki tesisimizin ilk etabında aileler tatil yapmaya başladı. Tüm etaplar tamamlandığında 150 milyon doları bulan yatırımımız da tamamlanmış olacak" dedi.


Posta


Geri Dön