27 / 04 / 2024

Fadıl Akgündüz, devre mülk pazarlarken yakalandı

Fadıl Akgündüz, devre mülk pazarlarken yakalandı

'Jet Fadıl' olarak bilinen Fadıl Akgündüz, Didim Akbük'teki otelinde devre mülk pazarlarken yakalandı



Yüksek kar payı vaadiyle para toplayıp dolandırıcılıktan cezaevinde yatan 'Jet Fadıl', yine iş başında. Üstelik, İstanbul'da yapacağı yeni 'devre mülk' oteli pazarlarken bir dinleyicinin, "Sizin yüzünüzden yuvalar yıkıldı, intihar edenler oldu. Yine para toplamaya çalışıyorsunuz. Verilen paraların garantisi nedir" sorusuna "Hiçbir şeyin garantisi yok" diyecek kadar pişkin bir şekilde!

Almanya, Hollanda ve Fransa'daki Türklerden 1998 ve 2000 yılları arasında `yüksek kar payı'vaadiyle para toplayıp dolandırıcılık suçlamasıyla cezaevinde yatan Fadıl Akgündüz, namı diğer 'Jet Fadıl'yeni bir projeyle sahnelere dönüş yaptı. Bu kez İstanbul'da devre mülk otel yapacağını söyleyen Akgündüz, pazarlama çalışmalarına Didim'deki otelinde başladı.

Tanıtırken protesto edildi
Ancak otelin lobisinde yaptığı tanıtımda beklemediği bir protestoyla karşılaştı. 110'u tanıtım için paket programla İstanbul ve Avrupa'dan gelen, 40'ı da Almanya'dan otele tatil için gelen 150 kişinin izlediği toplantıda, Bayrampaşa'da yapılması planlanan, ancak inşaatına henüz başlanmamış otelde konaklamanın 15'er günlük devre mülkler şeklinde olacağını, Caprice Gold ile İstanbul'da bir otelin ilk kez devre mülk şeklinde işletileceğini anlatan Akgündüz, projeden satışlar için ön ödeme aldıklarını söyledi.

`Topladığın paralar nerede?'
Protestocu grubun DHA muhabirine anlattığına göre Almanya'da sosyal danışman olarak görev yapan dinleyicilerden 27 yaşındaki Sevda Tanrıverdi Bahçi, Akgündüz'e daha önce yurtdışında yaşayan Türklerden yüksek kar payı vaadiyle para toplayıp, ödemeleri yapmadığını hatırlattı, "Fadıl Bey, sizin yüzünüzden yüzlerce aile mağdur oldu, yuvalar yıkıldı, intihar edenler oldu. Yine aynı şekilde para toplamaya çalışıyorsunuz. Verilen paraların garantisi nedir" diye sordu.

Bir de hakkını helal etmedi!
Soruya sinirlenen Fadıl Akgündüz, "Hiç bir şeyin garantisi yok. O dönem topladığımız paralara devlet el koydu. Kurtarmaya çalışıyoruz. Siz beni itham ediyorsunuz. Size hakkımı helal etmiyorum" diye cevap verdi. Dinleyicilerden, "Mağdur ettiğiniz aileler de size haklarını helal etmiyorlar" sesleri yükselince gerginlik arttı. Fadıl Akgündüz, gerginliğin tırmanması üzerine otelden ayrıldı.

20 aileyi otelden attılar!
Fadıl Akgündüz ile tartışan, 12'si paket programla, 8'i Almanya'dan tatil için gelen yaklaşık 60 kişilik 20 aileden, dün sabah iddiaya göre oteli terk etmeleri istendi. Protestocu ailelerin bunu reddetmesi üzerine jandarmayı arayan otelin yönetimi, 20 aileden huzuru bozdukları gerekçesiyle şikayetçi oldu. Jandarma zoruyla otelden çıkarılan aileler karakola götürülerek ifadeleri alındı.

`Soru sormamıza bile katlanamadı'
Fadıl Akgündüz'e hakaret etmediklerini, sadece soru sorduklarını savunan Sevda Tanrıverdi Bahçi, "Fadıl Bey soru sormamıza bile katlanamadı. Demek ki sistemi bu şekilde işliyor. Dinleyeceksin, para vereceksin, ancak arkasına düşmeyeceksin, sormayacaksın" dedi. Sevda Tanrıverdi Bahçi'nin doktor eşi Seyfullah Bahçi ise, "Otelin genel müdürü satış yapmalarını engellediğimiz gerekçesiyle otelden atıldığımızı söyledi. Ekmek paralarıyla oynadığımızı iddia etti. Dolandırılan yüzlerce ailenin ekmeği, ekmek parası ne oldu? Hayali bir projeyi satıyorlar. Biz de haklı olarak önceki olayları hatırlattık. Cevap veremediler. Alıcıların dikkatli olmalarını öneririm" dedi. Otel yetkilileri konu ile ilgili konuşmak istemedi.

Protestocu aileler kendini kapıda buldu
Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akbük beldesindeki 5 yıldızlı Caprice Otel'in lobisinde yapılan tanıtımı protesto eden 20 aile, apar topar atıldı. Eşyaları kapı önüne konan aileler, neye uğradığını şaşırdı. Fadıl Akgündüz, bir süre önce yüzde 98'i Jetpa'ya ait olan Aytepe Turizm'in yaklaşık 200 milyon dolar değerindeki Caprice Otel tesislerini ev hanımı ablası Avniye Obut'a devretmişti.

Temeli bile atılmadan 500 devre mülk satmış!
2012 yılında bitirileceği söylenen Caprice Gold Otel için Bayrampaşa Belediyesi'nden, Forum İstanbul ile eski Bayrampaşa Cezaevi arasında kalan 26 bin metrekarelik arazi 49 yıllığına kiralandı. Otelin açılış tarihi Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi olan 29 Mayıs'ı belirledi. 2 bin oda ve 3 bin yataklı olarak tasarlanan Caprice Gold'da konaklama 15'er günlük devre mülkler şeklinde olacak.

350 milyon dolarlık proje ev hanımı ablasının üstüne
Muhafazakar kitlenin de müşteri olarak hedeflendiği projede, şimdiye kadar 500'ün üzerinde devre mülk satışı gerçekleştiği iddia ediliyor.300 bin metrekarelik inşaat alanına sahip otelin maliyetinin ise, 350 milyon dolar olması bekleniyor. Devre mülklerin hepsinin satılması durumunda elde edilecek ciro ise 2 milyar dolar. Akküngüz, bir süre önce hem Didim'deki Caprice Otel hem de bu projeyi ev hanımı ablasının üzerine devretti.

En küçük oda 23 bin TL kadınlara ayrı havuz
Otelde odaların büyüklükleri 19.60 metrekare ile 48.20 metrekare arasında değişiyor. En küçük odanın devre mülk satış bedeli 23 bin TL. Otelde kadın ve erkek yüzme havuzları da ayrı olarak düşünülmüş.
Hasan Bayrak / Vatan


Geri Dön