29 / 04 / 2024

Devre tatil sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Devre tatil sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Devre tatil, uzun süreli tatil hizmeti, değişim ve yeniden satış sözleşmelerine uygulanacak usul ve esasları, Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, devre tatil sözleşmesi nasıl iptal edilir?



Devre tatil sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Devre tatil, uzun süreli tatil hizmeti, değişim ve yeniden satış sözleşmelerine uygulanacak usul ve esasları, Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri yönetmeliğinde açıklanıyor.


Yönetmelik hükümleri devre tatil, ön ödemeli devre tatil, uzun süreli tatil hizmeti, değişim ve yeniden satış sözleşmelerini kapsıyor.


Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmelerine devre tatil sözleşmesi deniyor.


Taraflar arasında imzalanacak sözleşmelerin en az on iki punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade, okunabilir bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor.


Mesafeli satış yöntemiyle kurulan sözleşmeler hariç olmak üzere satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin kendi el yazısıyla sözleşme tarihini yazmasını ve sözleşmeyi imzalamasını sağlamakla yükümlü oluyor.


Sözleşmenin bir örneğinin tüketiciye verildiğine ilişkin ispat yükü satıcı veya sağlayıcıya ait oluyor. Peki, devre tatil sözleşmesinin feshi mümkün müdür? Devre tatil sözleşmesi nasıl iptal edilir?


Ödeme bildirimi yükümlülüğü ve sözleşmenin feshi

(1) Satıcı veya sağlayıcının, tüketiciye her ödeme tarihinden en az on dört gün önce yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ödeme bildiriminde bulunması zorunludur.


(2) Tüketici, ilk iki taksiti ödedikten sonra, üçüncü yıldan itibaren her taksite ilişkin ödeme bildirimini almasını takiben on dört gün içinde satıcı veya sağlayıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirimde bulunarak herhangi bir cezai şart ödemeksizin sözleşmeyi feshedebilir.


Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri yönetmeliği tam metni!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön