02 / 05 / 2024

Devremülke DASK nasıl yapılır?

Devremülke DASK nasıl yapılır?

Devremülk, tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca gibi amaçlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olma şekline deniyor. Peki, devremülke DASK nasıl yapılır?



Devremülke DASK yapılır mı?

Devremülk, tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca gibi amaçlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine  belirli bir tarih için sahip olma şekline deniyor.


Devremülk hakkı edinen kişilere normal bir gayrimenkul almış gibi tapu veriliyor ve bu kişinin ismi tapuya tescil ediliyor.


Devremülkler tapulu olduğu için satma, devretme, kiraya verme veya miras bırakma hakkını da beraberinde getiriyor. Bir devremülke yılın 7, 10 veya 15 günlük dilimlerinde sahip olunabiliyor. 


Devremülke DASK nasıl yapılır?

Bilindiği üzere deprem sigortası olan DASK, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Devremülklere de DASK sigortası düzenlenebiliyor. Devremülklerde de konutun tümü için ve yıllık olarak tek bir Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi düzenleniyor. 


Buna göre, "Devre Mülkler"de Zorunlu Deprem Sigortası poliçesinin, yönetici veya yetkilendirilen bir kişi tarafından yaptırılması ve priminin ortak malikler arasında paylaştırılması gerekli oluyor.


DASK ücretleri 2015!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön