23 / 12 / 2024

Devremülk devri nasıl yapılır?

Devremülk devri nasıl yapılır?

Devremülk devri nasıl yapılır?: Yerine kullanım amacıyla alıcıların istedikleri zaman tesis ile irtibata geçerek ilgili form ve prosedürleri yerine getirmek koşulu ile yakınlarına veya akrabalarına kullanım haklarını devretmeleri şeklinde oluyor...




Devremülk devri nasıl yapılır?


Devremülk hakkı alan kişilerin merak ettiği konulardan biri de devremülk devri nasıl yapılır? sorusudur. Devremülkün devri, yerine kullanım amacıyla alıcıların istedikleri zaman tesis ile irtibata geçerek ilgili form ve prosedürleri yerine getirmek koşulu ile yakınlarına veya akrabalarına kullanım haklarını devretmeleri şeklinde oluyor.


Devremülk devri nasıl yapılır? sorusundan sonra merak edilen diğer bir konu ise kullanım dönemlerinin kiraya verilip verilemeyeceğidir. Devremülk hakkı sahipleri diledikleri halde kendi kullanım dönemlerinin bir haftasını veya iki haftasının tamamını firmaya belirterek ilgili form ve prosedürleri yerine getirmek koşuulu ile kiraya verebiliyor veya tesis tarafından kiraya verilmesini talep edebiliyor. Devremülk hakkı kiralama işlemlerinde ücret tesis yönetiminin belirleyeceği bir rakam üzerinden alınıyor. Şuda unutulmamalıdır ki, yönetim devremülk hakkı sahibinin dönemini kiraya verme garantisi vermiyor.

 

Devremülk hakkı nasıl satılır?


Devremülk satın almak aynı zamanda ekonomik bir  yatırım yöntemi olarak biliniyor. Devremülk üyesi tapusunu aldığı takdirde devremülkünü satabiliyor. Yada isterse devremülk yönetimi adına satış işlemi yapabiliyor. Bu tür işlemlerde çeşitli operasyon bedelleri talep ediliyor. Ancak işletme yönetimi bu tür taleplerde kesin satış garantisi vermiyor. Tapu almadan ikinci el satış işlemi yapılmıyor.


Devremülk tapusu nasıl alınır?


Ödemesi biten devremülk üyesi gerekli evrakları tamamladıktan sonra yönetim tarafından yetki verilen kişilere noter yolu ile vekalet vererek tapu işlemlerini resmi sürede tamamlayabiliyor. Satın alınan devremülkün tapu masrafının tamamı devremülk üyesine ait oluyor.


Tapu için gerekli evraklar:

- Nüfus Cüzdanı fotokopisi ( TC Kimlik numaralı )

- 2 adet vesikalık fotoğraf (Renkli fotokopi geçerli değildir ve son altı ( 6 ) aylık resminiz olması gerekmektedir.)

- Noterden Vekâletname aslı.

- Tapu masrafının hesaba yattığını gösteren dekont belgesi



Devremülk cayma bildirimi!
Devremülk hakkı nedir?
Devremülk sözleşme örneği!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön