Devremülk tapusu nasıl olur?
Devremülk; Bir kişinin bizzat kendisi tarafından belirlenen tarihlerde yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı mülk olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk tapusu nasıl olur? Nasıl alınır?
Devremülk tapusu nasıl olur?
Devremülk; Bir kişinin bizzat kendisi tarafından belirlenen tarihlerde yılın 15 günlük ya da daha uzun bir diliminde satın aldığı mülk olarak karşımıza çıkıyor. Bu sürenin altında olanlar devre tatil oluyor.
Devre tatiller ise tapu ile satılmıyor; sözleşme ile kullanılıyor. Devremülkte ise tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca gibi amaçlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olunuyor.
Bu şekilde devremülk hakkı edinen kişilere normal bir gayrimenkul almış gibi tapu veriliyor ve bu kişinin ismi tapuya tescil ediliyor. Peki, devremülk tapusu nasıl olur?
Devremülk üyesi, kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış, belirli devrelere bölünmüş bir dairenin, yılın en az 2 haftalık bir dönemine sahip oluyor. Bu süre yapılan sözleşmede belirtiliyor. Tapuda sahip olunan dönemler yazmıyor.
Devremülk tapusu, devremülkün satın alınması ile birlikte tapu sicil müdürlüğüne tescil işlemi ile alınıyor. Ödemesi biten devremülk üyesi gerekli evrakları tamamladıktan sonra tapu işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
Tapu için gerekli evraklar:
- Nüfus Cüzdanı fotokopisi
- 2 adet vesikalık fotoğraf (Renkli fotokopi geçerli değildir ve son altı 6 aylık resminiz olması gerekmektedir.)
- Noterden Vekâletname aslı.
- Tapu masrafının hesaba yattığını gösteren dekont belgesi
Devremülk emlak vergisi 2015!
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com