06 / 05 / 2024

Dibi gördü ünlü bankalardan dikkat çeken analiz geldi

Dibi gördü ünlü bankalardan dikkat çeken analiz geldi

Gümüş metali 2022’de en kötü performans gösteren değerli metaller arasında yer alırken uzmanlar gümüş fiyatlarının dibi görmüş olabileceğini ve bu saatten sonra toparlanmaya geçebileceğini belirtti. Uzmanlara göre gümüş bu yılın sonlarından itibaren yükselebilir.



Gümüş bugün itibariyle ons başına 20,6 dolar seviyelerinden işlem görürken HSBC 2022 yılı sonu gümüş fiyatı tahminleri altının ve bakırın ardından yılsonu tahminleri kısmi düşüş gösterdi. Banka 2022 için ons başına 22,25 dolar ve 2023 için 23,50 dolarlık ortalama fiyat öngördü.

UBS: GÜMÜŞTE SEYİR FED’E BAĞLI

İsviçreli bankacılık devi UBS ise gümüşün 2023’ün başlarından itibaren 19 doların altında işlem görebileceğini ifade etti. UBS Group’un küresel varlık yönetimi bölümünün genel müdürü olan Wayne Gordon ise gümüşün yörüngesinin önümüzdeki günlerde altını yakından izleyeceğini ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) izleyeceği politikaların gümüş fiyatları üzerinde ileride etkili olabileceğini belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön