29 / 04 / 2024

Didim Su Ürünleri OSB'nin turizme etkisi mecliste!

Didim Su Ürünleri OSB'nin turizme etkisi mecliste!

Didim Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nin bölgedeki kültür varlıkları ve turizme etkisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Didim Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nin bölgedeki kültür varlıkları ve turizme etkisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sezgin, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Sezgin, ''Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde ''Su Ürünleri Gelişme Eksenlerinin Belirlenmesi ve Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi Kurulması Fizibilite Çalışması'' başlıklı bir proje hazırlanmış ve 2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır'' diye konuştu.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin'in soruları:
1- OSB kurularak böylesine değerli bir tarih ve kültür varlığını yok etmek hangi gerekçeyle açıklanabilir?

2- Didim gibi çok kıymetli turizm potansiyeline sahip bir kentin deniz alanlarında balık çiftlikleri kurularak turizm potansiyeline darbe vurulması nasıl bir ekonomik planlanmanın sonucudur?

3- Adeta bilinçli bir şekilde tarihi ve doğayı katletmek amacı taşıdığı izlenimi veren bu karar, hangi kişi ve kurumlar tarafından verilmiştir?

4- Didim gibi bir turizm kentinde söz konusu yatırım için karar verilirken Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın görüşlerine başvurulmuş mudur?

5- Sehven böyle bir karar verilmişse, Didim ve Aydın halkının talepleri ve düzenlenen imza kampanyaları da dikkate alınarak, projenin iptal edilmemesi veya lokasyonunda değişiklik yapılması planlanmakta mıdır?


Geri Dön