03 / 05 / 2024

İzmir'de su ürünleri için OSB kurulacak!

İzmir'de su ürünleri için OSB kurulacak!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’de bir ilk olacak ‘Su Ürünleri Organize Bölgesi’ kurmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.Türkiye’nin ilk su ürünleri organize bölgesi İzmir'de kuruluyor.



İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’de bir ilk olacak ‘Su Ürünleri Organize Bölgesi’ kurmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.



İzmir Ticaret Odası’nda düzenlenen ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık  İzmir  İl Müdürü Ahmet Güldal, İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Girenes ve su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, su ürünleri organize sanayi bölgesi kurulması için fikir birliğine varılarak müteşebbis heyet oluşturuldu.



İzmir Ticaret Odası Balıkçılık ve Av Malzemeleri grubu Meslek Komitesi üyeleri ve su ürünleri yetiştiricileri firmalarının görüşlerinin alındığı toplantıda, avcılık ve yetiştiricilik de dahil olmak üzere tüm sektörü kapsayan bir yapıda organize sanayi bölgesi kurulması çalışmalarının ivedilikle başlatılmasına karar verildiğini açıklayan Demirtaş, “Sektör organize bölgeyi istiyor. Bir ilki yapacağız. Kendimize özgü modeli yaratmalıyız. OSB kurulması çalışmalarına yönelik olarak Balıkçılık ve Av Malzemeleri Grubu Meslek Komitemiz ve İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği’nden sektör temsilcilerinden oluşan bir müteşebbis heyet kurduk. Bu heyet; mevzuatı incelenmesi, sektörün envanterinin çıkarılması ve bölgenin kurulmasına yönelik yer seçimi konularında çalışmalar yaparak başvuru dosyasını hazırlayacak” dedi.  Demirtaş, organize sanayi bölgesinin  kurulmasıyla birlikte, üretimde verimlilik ve kar artışının sağlanması, bürokrasinin azaltılması, ortak sosyal tesisler kurulması, müşterek arıtma tesisleri ile çevre kirliliğinin önlenmesi ve vergisel çok sayıda avantajın olacağını vurguladı.


Hürses



Geri Dön