27 / 04 / 2024

Dijital dönüşüm, enflasyon ve parasal genişlemenin bir sonucu!

Dijital dönüşüm, enflasyon ve parasal genişlemenin bir sonucu!

Boğaziçi Zirvesi'ne katılan ekonomistler, finansal işlemlerde dijital dönüşümün artmasına katkıda bulunan faktörler arasında küresel enflasyon ve para birimi genişlemesi olduğunu söyledi.



İstanbul'da düzenlenen 13. Boğaziçi Zirvesi'nde "Büyük Dönüşüm" ana teması altında "Dijitalleşme ve Dijital Dönüşüm" başlıklı bir oturum düzenlendi. Toplantıya videokonferans yoluyla katılan Mobius Capital Partners'ın kurucusu Mark Moebius, dijital göç ve dönüşümün ana nedenlerinden ve itici güçlerinden birinin nüfus artışı ve kaynak kıtlığı olduğunu söyledi.

Mobius, Kovid-19 salgını sırasında piyasadaki para arzını artırdı. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere dünya genelinde döviz genişlemesinin neden olduğu enflasyon ve yüksek fiyatlar, dijital dönüşüm trendine katkıda bulundu.

Başarılı şirketlere yatırım yaparak enflasyonun etkilerini azaltmak için adımlar atılması gerektiğini söyleyen Moebius, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dijital para birimleri, gelişimleri ve dünyada yayılma hızları da enflasyonu etkiliyor. Dünya, özellikle para transferi yani elektronik fon transferleri sürecinde, bilgisayarlar ve cep telefonları aracılığıyla dijitalleşmenin kullanılmasıyla dijital dönüşümü büyük ölçüde yaşıyor."

ABD'li bir yatırımcı, dijital para birimlerinin bazen bazı ülkelerde mali yasaları atlatmak için kullanıldığını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön