17 / 05 / 2024

Dijital slip uygulamasıyla kağıt kullanımı azalıyor!

Dijital slip uygulamasıyla kağıt kullanımı azalıyor!

Kart kullanıcıları, kartlı alışveriş işlemleri sonrasında kağıt slip almak istemiyorlarsa artık dijital bir seçenekleri olacak.



Bankalar tarafından kart kullanıcılarına 3 seçenek sunulacak!

Bankalar, kart kullanıcılarına kağıt slip yerine dijital slip alma seçeneği sunacak. Kart kullanıcıları, bankaların mobil uygulamaları veya internet bankacılığı kanalları üzerinden "temassız işlem limitinin altında slip almak istemiyorum", "hiçbir işlemde slip almak istemiyorum" ve "tüm işlemlerimde slip almak istiyorum" şeklinde üç seçenek arasından seçim yapabilecekler. Bu tercihler, müşterilerin diledikleri zaman değiştirebilecekleri gibi, bankaların uygulamaları aracılığıyla anlık olarak dijital slip gönderimi de yapılacak.

Müşteriler, bankacılık işlemlerinin takibini kolaylaştırmak için son 6 ay içinde gerçekleştirdikleri işlemlere ait belgeleri de bankacılık uygulamaları üzerinden sorgulayabilecekler, görüntüleyebilecekler ve paylaşabilecekler. Bu sayede kağıt kullanımı azalacak, hizmet maliyetleri düşecek ve çevrenin korunması açısından sürdürülebilir bir ekonomiye katkı sağlanaca

1 ton kağıt slipe karşılık 17 ağacın kesilmesinin önüne geçilmiş olunacak!

Kâğıt sliplerin yerine dijital slip uygulamasının kullanılması, her 1 ton slipe karşılık doğadaki 17 ağacın kesilmesinin önüne geçilmesine olanak sağlayacak. Ayrıca geri dönüşümü mümkün olmayan ve içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle çevreye zarar veren kâğıt sliplerin kullanımının azaltılması, doğaya sağlanacak önemli bir katkı olacaktır.

14 Mayıs 2023'te bu yollar trafiğe kapatılacak! Seçim günü için dikkat!
BIST 100 endeksi yüzde 1,08 değer kaybıyla kapandı, bankacılık endeksi kazandırdı!
Gençlere verilecek işsizlik maaşı: 18-26 yaş arasına 2.500 TL nakit desteği!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön