02 / 05 / 2024

Dijital slip uygulamasıyla kağıt kullanımı azalıyor!

Dijital slip uygulamasıyla kağıt kullanımı azalıyor!

Kart kullanıcıları, kartlı alışveriş işlemleri sonrasında kağıt slip almak istemiyorlarsa artık dijital bir seçenekleri olacak.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), POS cihazlarında kullanılan kâğıt miktarını azaltma amacıyla yeni bir düzenleme uyguluyor.

Bu düzenleme ile kartlı alışveriş işlemlerinde kağıt slip almak istemeyen kullanıcılar, bu belgeleri dijital olarak alabilecek ve saklayabilecekler.

BDDK tarafından yapılan düzenleme, kartı çıkaran banka ile işlemi gerçekleştiren bankanın aynı olduğu durumlarda en geç 1 Eylül 2023'te, farklı olduğu durumlarda ise en geç 1 Aralık 2023'te uygulanacak.

Bu düzenleme sayesinde kağıt ve doküman kullanımı azalacak, böylece hizmet maliyeti düşecek, zaman tasarrufu sağlanacak ve karbon ayak izi azaltılacak. Ayrıca, çevreyi koruyarak sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen yeşil ekonomi açısından da büyük önem taşıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön