27 / 04 / 2024

Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimleri ve 4 yıllık lisans programlarına devam etmek isteyenler için yapılan 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı.



ÖSYM'nin internet sayfasında yer verilen duyuruya göre, 29 Eylül-4 Ekim'de tercihleri alınan 2023-DGS ek yerleştirme işlemleri gerçekleşti. BUna göre adaylar, ek yerleştirme sonuç bilgilerine, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecek.

Herhangi bir yükseköğretim programına kayıt olma hakkı kazanan adayların işlemleri, alakalı üniversite tarafından 13-19 Ekim tarihinde elektronik olan kayıtlar ise 13-16 Ekim'de tamamlanacak. Öte yandan kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

EK YERLEŞTİRMEDE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?

Öğrencinin, tercih yapabilmesi için ise iki önemli şart var. Buna göre ilk tercihlerde herhangi bir programa yerleşmemiş olması gerekekiyor. Adayların 30 tercih hakkı bulunmakla birlikte, istek ve ilgi sıralarına göre de tercihlerini yapabilirler. Burada bilinmesi gereken önemli bir nokta da, puanı diğerinden yüksek olan aday öncelikli yerleşecektir.

Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı

TERCİH ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

Tercih yapmak isteyen adaylar Ek yerleştirme için , tercih ücretini, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 29 Eylül 2023 - 5 Ekim 2023 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 5 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59'da son bulacaktır. 2023-DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile tercih yapacak adayların, ilk 3 sırada yazarak yerleşmesi durumunda ödemesi gereken ücret miktarı üzerinden, yüzde 30 tercih indirimi uygulanır.

EK TERCİH YAPMAK MANTIKLI MI?

İlk yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylar, taban puanı belirlenen bölümler arasında seçim yapar. Buna göre henüz taban puanı oluşmayan bölümlerin ek tercihle beraber puanlarında düşüş olabilir. Bundan dolayı da diğer tarafta ek tercih yapan adayların yerleşme ihtimali artar.

İLK TERCİHTE GELMEYEN EK TERCİHTE GELİR Mİ?

Tercih işlemlerini kaçıran adaylar veya herhangi bir nedenle yapmayanlar ek yerleştirmeler için tercih yapabilir. 2023 Ek yerleştirmeye başvurabilmek için 2023-YKS'de ilk yerleştirmede hiçbir lisans/önlisans programına yerleşmemiş olan adaylar yararlanabilmektedir.

DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar?


Geri Dön