Kent Haberleri

Dikkat! Bakanlıktan çok önemli duyuru! O ilaçlar bir defalık reçetesiz alınabilecek!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından alınan önlemlerden biri daha açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı duyuruda bazı ilaç ve tıbbi malzemelerin bir defaya mahsus olmak üzere reçetesiz olarak alınabileceğini açıkladı. İşte bakanDepremlerin büyük hasara neden olduğu afet bölgesinde ilaç ve tıbbi malzeme teminine yönelik bazı önlemler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca duyuruldu

Deprem felaketi nedeniyle bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, afet bölgesinde ilaç ve tıbbi malzemelerin bir defaya mahsus reçetesiz olarak alınabileceğini duyurdu.

Depremlerin büyük hasara neden olduğu afet bölgesinde ilaç ve tıbbi malzeme teminine yönelik bazı önlemler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca duyuruldu.

BİR DEFAYA MAHSUS OLMAK ÜZERE REÇETESİZ ALINACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, sağlık raporuna dayalı ilaç ve sürekli kullanılan tıbbi malzeme alanlar, bir defaya mahsus reçetesiz olarak kullandıkları ilaç ve malzemeyi alabilecek. Açıklamada söz konusu bu ilaç ve malzemelerin SGK ile anlaşmalı eczane ve merkezlerden temin edilmesi halinde katılım payı alınmayacağı duyuruldu. Diğer yandan, SGK ile sözleşmeli sağlık hizmet sunucularına başvurularda da katılım payı alınmayacak.

MUAYENE KATILIM PAYLARI DA ERTELENDİ

Bakanlık açıklamasına göre, afet bölgesinde 6 şubat günü öncesi oluşmuş ve tahsil edilmemiş muayene katılım payları da ertelendi. Diğer yandan, 5 Şubat 2023 tarihine kadar afet bölgesinde ikameti bulunan vatandaşların kurumla sözleşmeli eczane ve merkezlerden temin edilmiş ilaçları veya tıbbi malzemelerinin bitiş tarihlerinin 6 Şubat 2023 tarihi olacak şekilde düzenlenerek kişilerin ilaç ve tıbbi malzeme temin etmelerinin sağlandığı bildirildi.

ZORUNLU IP UYGULAMASI DA KALDIRILDI

Açıklamada ayrıca, sağlık hizmet sunucularına yönelik olarak ise afet bölgesinde SGK ile sözleşmeli eczane ve merkezlerin zorunlu IP uygulamasının da kaldırıldığı bildirildi. Bölgedeki tüm sağlık hizmet sunucularının Ocak-Şubat 2023 dönemlerine ait fatura/reçete teslim süresi ile son günü 31/03/2023 tarihinden öncesi olan itirazlar ile itiraz değerlendirme komisyonuna ilişkin sürelerin 31 Mart 2023 tarihi mesai saati bitimine kadar uzatıldığı da bakanlık açıklamasında yer aldı.