12 / 05 / 2024

Dikkat kira yardımı miktarı artırıldı!

Dikkat kira yardımı miktarı artırıldı!

Geçim darlığı yaşayan ailelere devlet tarafından yapılan kira yardımı miktarı artırıldı. Peki söz konusu kira yardımı kimlere veriliyor, nasıl alınıyor, başvuru için neler gerekiyor?



HANGİ İLLER İÇİN KİRA YARDIMI YAPILIYOR?

Kira yardımı şehirlere göre değişirken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bu kapsamda ailelere ödeme yapıyor.

Uygulamayla büyük şehirlerde yaşamını sürdüren vatandaşlar daha fazla ödeme alırken, küçük şehirlerdekilere yapılan ödeme miktarı ise daha az oluyor.

Dikkat kira yardımı miktarı artırıldı!

İŞTE İLLERE GÖRE KİRA YARDIMI MİKTARLARI

İstanbul, Ankara, İzmir: 1150 TL
Adana, Antalya, Konya, Bursa: 1085 TL
Mersin, Sakarya, Eskişehir, Erzurum: 995 TL
Zonguldak, Çanakkale, Tokat: 905 TL
Şırnak, Yozgat, Düzce: 810 TL

Bingöl, Bolu:

Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL
Bingöl, Bolu: 715 TL

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIYOR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kira yardımı başvuruları, ilçe kaymakamlıkları ve il valilikleri içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) yapılıyor. Başvurunun ardından ailelerin olup olmadığı tespit ediliyor.

İhtiyaç sahiplerine yapılan ödemeler banka hesaplarına ya da PTT şubelerinde yapılıyor.

KİPTAŞ'tan son dakika müjdesi geldi! Tam 8 bin 500 TL kira yardımı verecek! Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön