21 / 05 / 2024

Dikkat!..Dikkat!..SGK'da paranız kalmış olabilir! 20.000 TL'ye kadar boşa giden paranızı şimdi alın!

Dikkat!..Dikkat!..SGK'da paranız kalmış olabilir! 20.000 TL'ye kadar boşa giden paranızı şimdi alın!

Belirli tarihlerde paranızı çekmezseniz paranız kurumda kalabilir.  Vatandaşlar tarafından kurumlarca biriken paralarının nasıl alınacağı, ödemelerin nasıl yapılacağı merak ediliyor. İşte ayrıntı haberler...



SGK'DA BİRİKEN PARALARINIZ 

Vatandaşın bilmediği ücretler olabilir. Paranız bilginiz dışında birikmiş olabilir. SGK'da paranız olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız haberi okumaya devam edin. 

SGK ölüm parası kapsamında biriken paralarınız bulunabilir. Devlet tarafından yakınlarınızın kaybedilmesi durumunda ölüm parası adında paralar yatırılıyor. Çoğu insan bu para hakkında hiçbir şey bilmiyor.  

SGK tarafından biriken tutarı kontrol etmek çok kolaydır. TC kimlik numaranız ile e-devlet sisteminden kolayca sorgulama yapabilirsiniz. SGK kurumuna girdiğinizde karşınıza şahıs adı altında 4 farklı seçenek çıkacaktır. Bu seçeneklerden biri olan SGK Şahıs Ödemeleri Sorgulama sekmesini açarak başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ödemeleriniz ve birikmiş fonlarınız burada görüntülenecek ve almak istediğiniz taktirde alım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

 Dikkat!..Dikkat!..SGK da paranız kalmış olabilir! 20.000 TL ye kadar boşa giden paranızı şimdi alın!

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

Devlet kurumları, hak sahibi vatandaşlara çeşitli sosyal yardımlar adıyla karşılıksız nakdi yardım yapıyor. Pandemi dönemiyle birlikte sosyal yardımların kapsamı ve miktarı artırılırken, ödemeler SGK üzerinden yapılıyor. 

Milyonlarca vatandaş çeşitli haklar çerçevesinde devletten nakdi yardım alabiliyor. Örneğin, bir yakınınız hayatını kaybettiği zaman 'ölüm parası' verilir. Fakat birçok vatandaş bu paranın ölümün sonrasında geride kalan tek çocuğa verildiğine dair yanlış bir bilgiye sahip.

Ölüm parasını en büyük çocuk çeker ama başka çocukların da hesaplarına tek tek aynı oran yatırılır. Bu bir bankaya ya da PTT'ye bir ödeme emri şeklinde gelir.

Para çekilmediği takdirde bu hak kaybolur. Bu hakların takip edilmesi önemli.

Akbank'tan kuyruk yaratacak flaş adım! Bu kadar parayı karşılıksız verecekler! 1 dakika bile beklemeden koşun!
TCKN 2,4,6,8,10 olanlar dikkat! Hemen PTT`ye koşun! Böylesi bir daha gelmez!
Akbank`tan nefes kesen son dakika müjdesi! Hemen başvuran anında 300 TL'ye kavuşuyor!
Araç, ehliyet sahipleri dikkat! 1.130 TL ödemezsiniz arabanızı kaybedebilirsiniz!

Geri Dön