03 / 05 / 2024

Dikmen Vadisi’ne yeni model geliyor!

Dikmen Vadisi’ne yeni model geliyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi’nin 4. ve 5. Etapları için yeni bir model uygulanacağını belirterek, önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılacağını ve bu etapların bölüm bölüm satılacağını söyledi.




Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi’nin 4. ve 5. Etapları için yeni bir model uygulanacağını belirterek, önümüzdeki aylarda ihaleye çıkılacağını ve bu etapların bölüm bölüm satılacağını söyledi. Başkan Gökçek, “Dikmen Vadisi’ndeki proje alanını bölüm bölüm satacağız ve müteahhitler kendileriyle ilgili bölümleri yapacaklar. Biz ise sadece hak sahiplerinin yerlerini, konutlarını yapacağız” dedi.


Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Akçakoca Tatil Kampı’nın açılışında gazetecilerle sohbet eden ve sorularını cevaplandıran Başkan Gökçek, 1071 Malazgirt Bulvarı’ndaki gecekondu sorunundan, Ankapark’taki yürütmeyi durdurmaya kadar, Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararlarıyla durdurulan çalışmaları konusunda yaşanan zorlukları ve süreçleri anlattı.



-DİKMEN VADİSİ’NDE YENİ MODEL MÜJDESİ


Başkent Ankara’nın prestij projelerinden biri olan Dikmen Vadisi’ndeki çalışmaların, mahkeme kararlarıyla sürekli durdurulduğunu, özellikle hak sahiplerinin mağdur edildiğini anlatan Başkan Gökçek, 4. ve 5. Etaplarda yeni bir model uygulanacağını ve bu etapların da tamamlanacağını söyledi. Eylül veya Ekim ayında ihaleye çıkılacağı müjdesini veren Başkan Gökçek, söz konusu bölgede yaşanan mahkeme süreçlerini kısaca açıklayarak, yapılacak yeni çalışmaya ilişkin şu bilgileri verdi:


“Dikmen Vadisi’nin, Eylül veya Ekim ayında ihaleleri yapılmış olur diye düşünüyorum. Orayı bölüm bölüm satacağız. Sadece bize ait olan bir bölüm var. Hak sahiplerine onu kat karşılığı vereceğiz. Geriye kalanları da arsa satış tarzında yapacağız… Dört beş parça veya altı parça yapabiliriz. Onları bölüm bölüm satacağız ve müteahhitler kendileriyle ilgili bölümleri yapacaklar. Biz sadece hak sahiplerinin yerlerini yapacağız.”


 

-ANKAPARK’A DA MAHKEME KARARI


Başkent turizmine büyük ivme kazandıracak olan Ankapark ile ilgili olarak da yürütmeyi durdurma kararı alındığını ve çalışmaların durdurulduğunu belirten Başkan Gökçek, “Mahkeme kararı var durdurduk ama tekrar başlayacağız. Sorunu çözeceğiz” diye konuştu.


Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankapark için bugüne kadar 800 trilyon lira yatırım yapıldığını ve daha da devam edeceğini kaydeden Başkan Melih Gökçek, “Toplam maliyet 600 milyon dolar falan olacak. Oyuncakları geldi.  Şu anda iş yüzde 65’lerde. Ancak seneye biter. Çünkü bu seneyi bize kaybettirdiler. ‘Yok efendim burası peşkeş çekiliyor. Yumuşak zeminde yapılmazmış.'  Artık Dubai’de denizin içine yapı kuruluyor” diye konuştu.


Ankapark’ın giriş kapısının Selçuklu mimarisinde olacağını da belirten Başkan Gökçek, Ankapark’ın inşaatının durdurulmasıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:


“Bunu durdurmak demek, şehircilikten anlamamak demek. Bunu durdurmak demek, Ankaralının turizm gelirlerini durdurmak demek, Ankara’nın gelişmesini durdurmak demek, iş bilmemek demek. ‘Atatürk’ün mirası talan ediliyor’ diyorlar. Atatürk mirasında, ‘Atatürk Orman Çiftliği dinlenme ve eğlence yeri olarak’ yazılıyor. Açın internette Atatürk’ün Atatürk Orman Çiftliği hakkındaki sözlerine ve vasiyetine, karşınıza çıkacaktır. Sen burayı eğlenme yeri yapıyorsun, dinlenme yeri yapıyorsun,  yok efendim ‘yapamazsın’. Niye? Çünkü AK Parti yapıyor olmaz. Böyle bir mantık olur mu?”


 


-1071 İÇİN DE MAHKEME KARARI BEKLENİYOR-


Basın mensuplarıyla sohbet toplantısında soruları cevaplandıran Başkan Gökçek, 1071 Malazgirt Bulvarı’nın devamındaki Dikmen’e çıkan yolun bir bölümünü işgal eden gecekondu ve arsası ile ilgili mahkeme kararının da beklendiğini belirterek, “1071 Malazgirt Bulvarı üzerinde bir gecekondu ve arsa var. O arsaların üzerinde 3 tane kuyu var. Arsa kuyularla birlikte bu yolun 400 metrelik kısmına denk geliyor” dedi.


Oradaki kuyularla ilgili dava açıldığını ve buradaki vatandaşın da el atmaya karşı yürütmeyi durdurma kararı aldığını anlatan Başkan Melih Gökçek, “Biz de kuyuların tespitini yaptırdık, ‘bu kuyular kaç para yapar, bu gecekondu kaç para yapar’ diye bilirkişiye tespit ettirdik. Mahkemeye tekrar sunduk. Mahkeme, bedel olarak 1 milyon 957 bin lira çıkardı. Biz de bunu kabul ettik. Bunu bekliyoruz. Kamulaştırması bittiği anda, biz burayı kazanmış olacağız ve yola girebileceğiz. Böylece Taa İstanbul Yolu'ndan başlayarak Anadolu Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı ile Dikmen'e kesintisiz bir yol olacak” diye konuştu.


 


-AŞTİ TAŞINACAK


Başkan Gökçek, bir başka soru üzerine de AŞTİ’nin Mamak’ta belirlenen yere taşınacağını, Ankara’nın dört bir yanındaki giriş-çıkış noktalarında da indir bindir yerleri yapılacağını da belirtti. Gökçek, “AŞTİ’nin yerine Bedesten diye bir projemiz vardı. Küçük küçük iş yerleri. Hepsini AŞTİ’nin şimdiki yerine toplayalım istiyoruz. Orayı saat satan, kemer satan yerler gibi sokak sokak gruplandıralım diyoruz” dedi.



Ankara Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön