28 / 04 / 2024

Dikran Masis villasını 20 milyon dolara sattı

Dikran Masis villasını 20 milyon dolara sattı

Eskidji Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Dikrar Masis, Kanlıca Mihribat Korusu'na komşu 3 tripleks villadan oluşan malikanesini 20 milyon dolara sattı.



Masis'in 5 yıl önce satın aldığı 3 tripleks villadan oluşan malikanenin 7 bin metrekare arsası bulunuyor. Toplam 3 tripleks villadan oluşan malikanenin birini dikran Masis, diğerini oğlu Mark Masis kullanıyordu. 3. villa ise müze olarak değerlendiriliyordu.Yüzme havuzu ve tenis kontu bulunan Villa'yı Masis 2004 yılında Behçet Yücel'den satın almıştı.

Toplam 13 personelin çalıştığı villanın sabit giderlenden ve yönetimindeki zorluklardan usanan Dikran Masis, villayı satmayı uzun süredir düşünüyordu. Masis özel sohbetlerinde, "Bu bir evre. İnsanlar önce apartmanda yaşar. Sonra villaya taşınır. Daha sonra tekrar apartmana döner. 13 personelin olduğu ev mi olur? Fabrika mı işletiyorum. Her şey otomatikleşti. Modern çağda fabrikalarda bile 13 kişi çalışmıyor" dediği biliniyor.

Masis'in malikanesine Finansbank'ı Yunanlı NBG Bank'a satan Türkiye'nin en zengin işadamlarından Hüsnü Özyeğin müşteri olmuştu. Masis'in 42 milyon dolar istediği malikaneye Özyeğin 30 milyon dolar teklif etmişti. Bir tavla partisinde espriyle başlayan pazarlık aylarca sürmüştü. Türkiye'nin önde gelen bir çok işadamının malikaneye müşteri olduğu fakat fiyatta anlaşamadıkları için satış işlemi gerçekleşmemişti.

Masis'in yeni malikanesinin sahibi Özdemir Sabancı'nın karısı Sevda Sabancı ve kızı Serra Sabancı oldu. Dikran Masis'in Büyükdere Caddesi'nde 350 metrekare alanlı bir penthouse bir residence daireye taşındığı öğrenildi.

Kanlıca sırtlarında yer alan malikanenin satışı son yıllarda İstanbul boğazı sırtlarında gerçekleşen en yüksek rakamlı satış oldu. 20 milyon dolarlık satış son yıllardaki bir çok yalı satışını bile geçti.

Rekor villadaydı

Bundan önce boğazdan gerçekleşen en büyük villa satışı 2009'ın ilk yarısında gerçekleşmişti. 58 milyon TL ödeyerek TMSF'den Uzanlar'a ait Afif Ahmet Paşa Yalısı'nı satın alan Suzan Sabancı Dinçer 7 milyon TL'ye Vaniköy Andiçen Villaları'ndaki villasını Ora Anadolu Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karamancı'ya satmıştı.

Büyük gayrimenkul alıp satıyor

Dikran Masis Ayvalık'ta Tavuk Adası'nda Rahmi Koç ile komşu. Ortadaki 3 milyon metrekare araziyi almak için iki ünlü işadamı 5 yıldır yarışıyor. Dev gayrimenkul alıp satmalarıyla ünlü olan Dikran masis geçtiğimiz yıllarda Kanlıca'daki yalısını da bir işadamının verdiği astronomik rakam üzerine satmıştı.

Masis satıştan elde ettiği para ile Şişli'de 20 suitlik Eskidji Otel projesini hayata geçiriyor.

Kanlıca'da kimler oturuyor?

Boğazın Anadolu Yakası'ndaki en önemli noktalarından birisi olan Kanlıca onlarca ünlü işadamı ve sanatçının mekanı. Sezen Aksu, Burak ve Sezgin Elmas, Reha Kora, Sedat Üçgünel, Erbakan oğlu Fatih Erbakan, Şehmus Tatlıcı ve Mustafa Tatlıcı bulunuyor.

Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön