27 / 04 / 2024

Dış cephe izolasyonu nasıl yapılır?

Dış cephe izolasyonu nasıl yapılır?

Dış cephe izolasyonu nasıl yapılır?: Dış cephe izolasyonu işlemine başlamadan önce döküntülü ve kabarmış yüzeyler fırça ile temizlenerek ısı yalıtım levhalarının yapışacağı yüzey düzgün hale getirilmelidir...




Dış cephe izolasyonu nasıl yapılır?


Dış cephe izolasyonu için uygulama yapılacak yüzeyin, toz ve yağ gibi yapışmayı engelleyici maddelerden arındırılması gerekiyor. Döküntülü ve kabarmış yüzeyler fırça ile temizlenerek ısı yalıtım levhalarının yapışacağı yüzey düzgün hale getirilmelidir.


Isı yalıtım plakalarının yapıştırılacak yüzüne, tamamen kaplayacak şekilde yapıştırıcı sürülür. Daha sonra bu yüzey taraklı mala ile taranır. Yapıştırma harcı uygulanmış plakalar, arasında boşluk kalmayacak ve şaşırtmalı bir şekilde duvara yapıştırılır.


Dış cephe izolasyonu nasıl yapılır?

Köşelerde, rüzgar ve su etkileri ile plakalar arasında zamanla oluşabilecek ayrılma risklerini önlemek ve düzgün bir köşe oluşturmayı kolaylaştırmak için köşe profilleri uygulanır.


Yapıştırma işlemine ilave olarak, levhaların sürekliliğini ve performansını uzun ömürlü bir şekilde sürdürmesi için, ısı Yalıtım plakaları bina duvarlarına dübellenir. Dilatasyon, damlalık ve denizlik profilleri gerekli bölgelerde kullanılır.


Dış cephe izolasyonu nasıl yapılır?

Isı plakalarının üzerine ilk kat sıva atılır. İlk kat sıvayı hemen takiben donatı filesi birbirlerinin üzerine 10'ar cm geçmek şartıyla, sıvanın üzerine hafifçe gömülerek yerleştirilir.

Sıva kurumadan, ikinci kat kapama sıvası yapılır.


Boyanacak yüzey ile son kat sıva arasında köprü vazifesi görerek, yüzey emiciliğini azaltıp, son kat boyanın yüzeye daha kuvvetli yapışmasını sağlayan kimyasaldır. Tercihe göre direkt dış cephe boyası uygulanabilir. Sıva hatlarını ölçmek için mineral sıva atılarak, bu sıva üzerine boya uygulanır. Ya da desenli dış cephe boyası uygulanabilir.



Duvar mantolama nasıl yapılır?
Isı yalıtımının faydaları!
Dış cephe ısı yalıtımı malzemeleri!
Çatı ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Tavan ısı yalıtımı nasıl yapılır?



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön