29 / 04 / 2024

Dış cephe kaplaması yaptırma!

Dış cephe kaplaması yaptırma!

Dış cephe kaplaması yaptırmak yani mantolama uygulaması 2000 yılında 24043 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği' ne göre eski binalarda zorunlu tutuluyor...




Dış cephe kaplaması yaptırma!


Dış cephe kaplaması yaptırmanın zorunluluğu eski binalar için 2000 yılında 24043 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre belirtiliyor. 


Dış cephe kaplaması yaptırma dıştan gelecek tüm ısı akışlarını kesmeyi sağlıyor. Binalar için yapılacak olan mantolama işleminde en uygun olanı tüm binanın dış cephe kaplamasının yapılmasıdır. Bunun için de çeşitli yöntemler kullanılıyor. Bunlardan ilki; mantolama denilen binanın dışından expanded polistren veya extrüde polistren levhalarla bir kaplama yapılmasıdır. Bu malzemelerle dış cephe kaplaması yaptırmak ısı iletkenlikleri düşük olduğu için içerideki ısıyı içeride tutmaya yardımcı oluyor.


Diğer iki yöntem ise ısı yalıtımlı sıvaların kullanılmasıdır. Bu yöntem yeni uygulanmasının yanı sıra müteahhitlerin en çok tercih ettiği işlem oluyor. Çünkü inşaatın kaba sıvası bittiğinde dış cephe kaplaması yaptırma işlemi de sona ermiş oluyor. Yani yapılan ısı yalıtımlı sıva ile kaba inşaatta mantolama da bitmiş oluyor.


Üçüncü yöntem ise mantolama işleminin yapılmasının mümkün olmadığı binalarda ısıyı duvarlardan geri reflekte ederek ısı ışınlarını yapacağınız bir ısı yalıtımıdır. Bunun içinde ısı yalıtımlı boyalar kullanılıyor.



Isı yalıtımı nerelere yapılır?
Günlük hayatımızda ısı yalıtımının önemi!
Dış cephe ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Çatı ısı yalıtımı nedir?
Dış cephe mantolama!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön