09 / 05 / 2024

Bulgaristan’da 965 milyon dolara otoyol yapılacak!

 Bulgaristan’da 965 milyon dolara otoyol yapılacak!

Bulgaristan imar bakanlığı, Türkiye ve Katar ile birlikte, Bulgaristan’da bir karayolu inşası için üçlü anlaşma imzalandığını açıkladı



Tuna Nehri kıyısındaki Ruse kentini, Bulgaristan’ın güneyinde Türkiye ve Yunanistan ile sınırlarının birleştiği noktadaki Svilengrad kentine bağlayacak karayolu 300 kilometre olacak. İmar Bakanı Lilyana Pavlova, “Bulgar, Katar ve Türk başbakanlarının bir araya geldiklerinde kararlaştırdıkları gibi, kamu ve özel sektör ortaklığı ile karayolunun inşası için teknik bir görüşme yaptık” dedi. 


Üç başbakan geçen hafta bir araya geldiklerinde ortak altyapı projelerini incelemeye karar vermişlerdi. Bu projeler arasında Tuna Nehri köprüsünü, İstanbul’a bağlayacak yeni bir otoyolun yapımı da vardı. Pavlova, yol inşaatının dört yılda bitirilmesinin ve 965 milyon dolara mal olmasının beklendiğini söyledi. Bulgaristan Başbakanı Boiko Borisov da, “Bu bir Avrupa Birliği projesi değildir. Üç ülkenin katılımıyla ortak bir proje olarak gerçekleşecektir” dedi. Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim el Thani geçen hafta  ülkesinin Bulgaristan’da yatırım konusunda ciddi olduğunu göstermek için Bulgar merkez bankasına 200 milyon dolar yatıracağını söylemişti.


HÜRRİYET


Geri Dön