29 / 04 / 2024

Ekmeleddin İhsanoğlu: Rüyalarım gerçek oluyor!

 Ekmeleddin İhsanoğlu: Rüyalarım gerçek oluyor!

İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Sudan'dan Senegal'in Başkenti Dakar'a kadar uzanacak tren yolu projesinin hayata geçecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Rüyalarım gerçek oluyor'' dedi.



İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Sudan'dan Senegal'in Başkenti Dakar'a kadar uzanacak tren yolu projesinin hayata geçecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Rüyalarım gerçek oluyor'' dedi. 


Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir? Öğrenmek için tıklayın!

     

Cidde'de, Afrika devletleri konsoloslukları tarafından düzenlenen bir kutlama töreninde konuşan İhsanoğlu, Afrikanın tüm ekonomik hayatını değiştirecek tren yolu projesi ile ticari ve ekonomik hayatta büyük bir canlanma olacağını dile getirdi. 

     

İhsanoğlu, Afrika ülkelerinin İİT içerisindeki çalışmalarından, katkılarından ve rollerinden de övgüyle bahsederken, bu rolün her geçen gün daha da büyüdüğünü anlattı. 

     

Göreve geldiği günden beri Afrika ülkelerine özel önem gösterdiğinin altını çizen İhsanoğlu, Afrika'da barış ve istikrar için büyük çabalar harcandığını vurguladı. 

     

Mısır halkını tebrik etti

     

     

Bu arada İhsanoğlu, Mısır'da gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimleri birinci turu için de, seçime gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mısır halkını tebrik etti. 

    

AA


Geri Dön