15 / 05 / 2024

Sudan\'dan senegale tren yolu

Sudan\'dan senegale tren yolu

İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Sudan'dan Senegal'in Başkenti Dakar'a kadar uzanacak tren yolu projesinin hayata geçecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Rüyalarım gerçek oluyor'' dedi.

İstanbul'dan Ankara tam 80 dakika olacak! Süper hızlı tren geliyor! 

İstanbul Ankara arasını 80 dakikaya düşürecek Süper Hızlı Tren projesi geliyor. Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı'nın ön proje çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Bu otomobillerin fiyatları Dacia Duster'dan bile daha düşük! Sudan ucuza otomobil arayanlar hemen bakın!

Otomobil fiyatlarında yaşanan artışlar hız kesmeden devam ederken, yeni bir araç sahibi olmak isteyenler de kampanyalı fiyatlar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Birazdan sizinle paylaşacağımız bu otomobillerin fiyatları Dacia Duster'dan bile daha düşük... İşte o modeller....

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

Adil Karaismailoğlu'dan Bursa hızlı tren açıklaması!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Bursa hızlı tren hattı ihalesine ilişkin iddialar hakkında açıklama yaptı.

İYİ Parti'den 1915 Çanakkale Köprüsü için hızlı tren önerisi! 

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, 1915 Çanakkale Köprüsü için iptal edilen hızlı tren planının yeniden gündeme alınması için öneride bulundu. 

Güney Sudan'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Türk yatırımcılar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'den inşaat şirketleri talep ediyoruz çünkü Türkiye'yi tanıyoruz. En iyisi onlar."dedi...

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

İstanbul’dan Tahran’a demir yolu yapılacak!

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mahmud Vaizi, tren seferlerini Tahran'dan İstanbul’a kadar uzatılmasının planladığını söyleyerek, şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye'nin demir yolları ağını İran'ın demir yollarıyla birleştirmek istiyoruz.”

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'ne ilişkin açıklama!

Tekirdağ Valisi Yıldırım, "Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi, Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nun önemli bağlantılarından bir tanesidir. Bu küresel boyuttaki projeyle Tekirdağ ve Türkiye, uluslararası ticaretin önemli bir merkezi haline gelecektir" dedi...

Dakar Tren Garı bu ay açılıyor!

Senegal’de toplamda 21 farklı noktada hayata geçirilecek olan tip tren garı projelerinin ilki niteliğindeki Dakar Tren Garı bu ay içinde açılış yapacak. Tren garının danışmanlığını Iglo Architects üstlenmişti. 

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda ilk ray serimi yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının tamamlanmasıyla Ankara'dan Yozgat'a bir saat, Yozgat'tan Sivas'a bir saat olmak üzere Sivas-Yozgat-Ankara arası seyahat süresinin iki saate ineceğini söyledi.

YENİAD'dan Sudan'a 1,2 milyar dolarlık yatırım!

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD), Sudan'da 1 milyar 200 milyon dolarlık yatırım yapmak adına ön anlaşmalar imzaladı.

Sudan’dan Türkler’e 780 bin hektarlık arazi tahsis edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki hafta gerçekleştirdiği Afrika turu, Türk işadamları açısından yeni pazarlara giriş için bir öncelik oldu. 

Sudan\'dan senegale tren yolu Haberi

Sudan\'dan senegale tren yolu

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Sudan'dan Senegal'in Başkenti Dakar'a kadar uzanacak tren yolu projesinin hayata geçecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Rüyalarım gerçek oluyor'' dedi. 


Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir? Öğrenmek için tıklayın!

     

Cidde'de, Afrika devletleri konsoloslukları tarafından düzenlenen bir kutlama töreninde konuşan İhsanoğlu, Afrikanın tüm ekonomik hayatını değiştirecek tren yolu projesi ile ticari ve ekonomik hayatta büyük bir canlanma olacağını dile getirdi. 

     

İhsanoğlu, Afrika ülkelerinin İİT içerisindeki çalışmalarından, katkılarından ve rollerinden de övgüyle bahsederken, bu rolün her geçen gün daha da büyüdüğünü anlattı. 

     

Göreve geldiği günden beri Afrika ülkelerine özel önem gösterdiğinin altını çizen İhsanoğlu, Afrika'da barış ve istikrar için büyük çabalar harcandığını vurguladı. 

     

Mısır halkını tebrik etti

     

     

Bu arada...