22 / 08 / 2024

Divan Antalya Talya Oteli'nin inşaatı yeniden başladı!

Divan Antalya Talya Oteli'nin inşaatı yeniden başladı!

Koç Grubu'na bağlı Divan Antalya Talya Oteli'nin inşaat çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor.



Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli olarak Koç Grubu'na bağlı Divan Talya Oteli'nin inşaatı kaldığı yerden devam ediyor. Koç Grubunun Antalya’da yıkıp yeniden inşa ettiği otelle ilgili  Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP)  yeniden yapım süreci ile ilgili gelişmeler hakkında açıklama yaptı. 

Şirket söz konusu otelde son durum itibariyle davacı tarafın da Antalya İdare Mahkemesi tarafından verilen kararın 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nın iptali talebinin reddine dair kısmına karşı istinaf yoluna başvurduğu bilgisi paylaşıldı. 

OTEL'İN İNŞAAT ÇALIŞMALARI DURDURULMUŞTU

Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli şeklinde bilinen Koç Grubu'na bağlı Divan Talya Oteli'nin inşaatının durdurulmasına karar verilmişti. 

12 Ağustos'ta da Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. tarafından, 26 Temmuz 2024 tarihli inşaatın durdurulması işleminin iptali için Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde yürütmenin durdurulması talepli şekilde dava açıldı. 

Söz konusu davada,  Antalya İdare Mahkemesi tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptali talebinin reddine, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bu plana bağlı inşaat ruhsatının iptal talebinin ise oyçokluğu ile kabulüne karar verilmişti. 

VEHPİ KOÇUN VEFAT ETTİĞİ OTEL 2013 YILINDA KAPATILMIŞTI

Koç Topluluğu’nun kurucusu Vehbi Koç, 25 Şubat 1996 yılında, 95 yaşında Divan Talya’nın 609 numaralı odasında hayata veda etmişti.

O günden bu yana merhum Koç’un kullandığı oda kapalı tutulurken, Vehbi Koç’un büstü otelde asansörlerin hemen yanına yerleştirildi. Talya Otel, Mayıs 2013'te kapatılmıştı.

204 odalı otelin kapanışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında dönemin Divan Grubu Genel Müdür Yardımcısı Faik Öztunç, "Bu bir veda değil, devre arası" demişti. Öztunç, Koç Topluluğu’na ait otelin, yenilenme süreci içine girdiğinin bilgisini vermişti. 


MARMARİS ALTINYUNUS TURİSTİK TESİSLER A.Ş. KAP AÇIKLAMASI

''16.07.2024, 26.07.2024, 01.08.2024 ve 12.08.2024 tarihli özel durum açıklamalarımızda Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi ile ilgili olarak 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile otel inşaatı için verilen inşaat ruhsatının iptali talebi ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde açılan davada; Antalya İdare Mahkemesi tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptali talebinin reddine, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bu plana bağlı inşaat ruhsatının iptal talebinin ise oyçokluğu ile kabulüne karar verildiği ve bu karara istinaden  Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından 26.07.2024 tarihi itibariyle inşaattaki inşai faaliyetlerin durdurulduğu; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı  tarafından karara karşı istinaf yoluna başvurulduğu; akabinde Muratpaşa Belediye Başkanlığı ve şirketimiz tarafından da yürütmenin durdurulması talepli olarak istinaf yolu ile karara itiraz edildiği; ayrıca şirketimiz tarafından 26.07.2024 tarihli inşaatın durdurulması işleminin iptali için Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde yürütmenin durdurulması talepli olarak dava açıldığı hususları kamuya açıklanmıştı.

Son durum itibariyle davacı tarafın da Antalya İdare Mahkemesi tarafından verilen kararın 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nın iptali talebinin reddine dair kısmına karşı istinaf yoluna başvurduğu öğrenilmiştir.

Konuya ilişkin gelişmeler konunun önemine göre özel durum açıklaması ve/veya faaliyet raporlarımız aracılığıyla yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır.''

Divan Talya Oteli'nin inşaatının durdurulması işleminin iptali için dava açıldı! 

Divan Talya Oteli'nin inşaatı durduruldu! Şirket itiraza hazırlanıyor!

Koç Grubu'nun Divan Talya Oteli'ne mahkemeden dur kararı: İnşaat ruhsatının iptal talebi kabul edildi! 

Geri Dön