30 / 07 / 2024

Divan Talya Oteli'nin inşaatı durduruldu! Şirket itiraza hazırlanıyor!

Divan Talya Oteli'nin inşaatı durduruldu! Şirket itiraza hazırlanıyor!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler tarafından, Divan Talya Oteli'nin inşaatının durdurulduğuna dikkat çekildi ve karara itiraz edileceği belirtildi. İşte o son dakika gelişmeleri... 



Koç Grubunun Antalya’da yıkıp yeniden inşa ettiği Divan Talya Oteli ve konferans merkezi için kısmi imar ve inşaat ruhsatının iptali kararının ardından, Muratpaşa Belediyesi de inşaat faaliyetlerini durdurma kararı verdi. 

Mahalle sakinlerinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhine açtığı, Koç Grubu bünyesindeki Marmaris Altınyunus Turistik Tesislerinin müdahil olduğu “imar planı ve inşaat ruhsatının iptali” davasında, Antalya İdare Mahkemesi, otel ve konferans merkezine ilişkin kısmi imar ve inşaat ruhsatının iptal edilmesine ilişkin karar aldığı açıklanmıştı. Konu ile ilgili yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım sürecine ilişkin gelişmeleri paylaştı. 

Divan Talya Oteli nin inşaatı durduruldu! Şirket itiraza hazırlanıyor!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler tarafından 16 Temmuz'da yapılan açıklamada, Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi ile ilgili olarak 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile otel inşaatı için verilen inşaat ruhsatının iptali talebi ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde açılan davada; Antalya İdare Mahkemesi tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptali talebinin reddine; 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bu plana bağlı inşaat ruhsatının iptal talebinin ise kabulüne oyçokluğu ile karar verildiği belirtilmişti. 

Karara istinaden Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından 26 Temmuz itibarıyla inşaattaki inşai faaliyetlerin durdurulmasına karar verildiği belirtildi.

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler tarafından, 26 Temmuz'da yapılan açıklamada, ilk derece mahkemesi tarafından verilen söz konusu kararın kesin olmadığına ve istinaf yolunun açık olduğuna dikkat çekildi. Bu kapsamda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından karara karşı istinaf yoluna başvurulduğu öğrenildi. 

Marmaris Altınyunus şirketi tarafından da istinaf yolu ile karara itiraz edileceği, inşaat ruhsatının iptali ile inşaatın durdurulmasına ilişkin işlemin yürütmesinin durdurulmasının talep edileceği belirtildi. 

Altın kan kaybediyor! 30 Temmuz canlı çeyrek, yarım, tam, gremse ve gram altın fiyatları 2024!

Aile destek ödemesi alanlar dikkat! Aile destek uzatıldı mı? Hesaplara her ay para yatacak mı? 

Ev sahipleri dikkat! Neden noter onaylı kira sözleşmesi hazırlamalısınız? 


Geri Dön