14 / 05 / 2024

Diyanet Cambridge'ye cami yapacak!

Diyanet Cambridge'ye cami yapacak!

Türkiye'nin, İngiltere'nin Cambridge kentinde yapılması planlanan cami projesini üstlenmek için görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Caminin bin kişi kapasiteli ve maliyeti 26 milyon dolar (53 milyon Türk Lirası) civarında olması öngörülüyor...



Türkiye'nin, İngiltere'nin Cambridge kentinde yapılması planlanan cami projesini üstlenmek için görüşmeler yaptığı ortaya çıktı. Bin kişi kapasiteli ve maliyeti 26 milyon dolar (53 milyon Türk Lirası) civarında olması öngörülen projenin Türkiye tarafından finanse edilmesi bekleniyor. BBC Türkçe'nin haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla cami projesini incelemek üzere İngiltere'ye bir heyet gönderildi. Heyette AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Başbakan Erdoğan'ın dış ilişkilerden sorumlu başdanışmanı İbrahim Kalın, eski Ak Parti milletvekili Prof. Aziz Akgül, Başbakan Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen işadamı Remzi Gür, Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Burhanettin Aktaş, Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasin Uğraş, Diyanet'in ticari iştiraki Komaş'ın Genel Müdürü Burhanettin Emre Demiralp yer aldı. Finanse edilecek BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan heyetteki uzman üyelerden Diyanet İşleri Vakfı İnşaat ve Teknik Hizmetler Müdürü Zeynel Arslan ayrıntılarını doğruladığı projenin Diyanet Vakfı tarafından finanse edileceğini söyledi. 


Projenin tam maliyetinin ve ne kadarının Türkiye tarafından finanse edileceğinin daha netleşmediğini söyleyen Arslan, "Konuyla ilgili bir irade var. Hem Başbakan Erdoğan hem de Diyanet İşleri Başkanı projeye olumlu yaklaşıyor" dedi. Projenin üst düzey sorumlularından ve Cambridge Üniversitesi İslam Araştırmaları Öğretim Görevlisi Timothy Winter ayrıntıların henüz netleşmediğini, ama Türkiye'nin olumlu bir katkı vereceğini söyledi. Proje kapsamında caminin yanısıra, Cambridge Üniversitesi Müslüman Koleji'nde ve Cambridge Üniversitesi'nde Türkçe dersleri verilmesi planlanıyor. 


Geri Dön