Kent Haberleri

Diyanet’ten çok sayıda personel alımı! Son başvuru tarihi 12 Mayıs!

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere 20 mühendis alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Son dönemlerde peş peşe işe alım ilanları yayımlayan Diyanet İşleri, şimdi de mühendis alımı yapacağını paylaştı. Söz konusu kurumlardan biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı bu defa lisans mezunu 20 mühendis alımı gerçekleştireceğini belirtti

Devlete bağlı faaliyet yürüten birçok resmi kurum ve kuruluş, personel alımları yapmaya devam ediyor. Söz konusu kurumlardan biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı bu defa lisans mezunu 20 mühendis alımı gerçekleştireceğini belirtti.

DİYANET İŞLERİ MEMUR ALIMLARINI DUYURDU

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı personel alım ilanları kapsamında, lise ve ön lisans mezunu personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Bu kapsamda, 1837 koruma ve güvenlik personeli, 679 aşçı, 51 şoför ve 1971 temizlik personeli alımı yapan Diyanet, şimdi de 20 lisans mezunu mühendis alımı gerçekleştireceğini paylaştı.

Peki, Diyanet’in personel alımlarına ilişkin aradığı şartlar neler? İşte detaylar...

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere işe alımlar devam ederken bunlara bir yenisi daha ilave edildi. 20 lisans mezunu mühendis alımı için ise başvuru koşulları ve detaylar netleşti. Bu koşullar şu şekilde:

·         Üniversitelerin ilgili bölümünden lisans mezunu olmak

·         2022 yılı KPSS sonuçlarında P3 puan türünden minimum 70 puan almış olmak

Diyanet İşleri Başkanlığı mühendis alımları kapsamında başvuruların başladığı ve 12 Mayıs’ta sona ereceği öğrenildi.

20 MÜHENDİS ALIMI İÇİN SON 9 GÜN

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek personel alımları 12 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Bu tarihe kadar söz konusu kadrolara başvuru yapacak adayların başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Başvurusu onaylanan adaylara bilgi verilirken, isteyen adaylar sonuçları e-Devlet sisteminden öğrenebilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklamaya göre 18 adayda aranan koşullar; üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, bilgisayar sistemleri mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak olduğu öğrenilirken, 2 mühendisin ise adli bilişim mühendisliği lisans programından mezun olması gerektiği ifade edildi Söz konusu kadrolara başvuru yapacak adayların başvuru sonuçları, başvuru süreci ve inceleme tamamlandıktan kısa bir süre sonra iletilmeye başlanacağı duyuruldu.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

700 bin kamu işçisine zam hesabı nasıl yapılacak? Resmen belli oldu!

Ziraat Bankası’ndan mayıs ayı müjdesi geldi! Bu para tek seferde hesaplara yatacak!

1 gram altını olanlar bile baksın! İslam Memiş, ‘Mayıs ayı çok kritik’ dedi ve ekledi...