27 / 04 / 2024

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen Fiskaya’da kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi tarafından Fiskaya’daki Dicle ve Ferit Köşk mahallelerinin 2017 senesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilmesi sonrasında başlatılan çalışmalar sürüyor. 

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

205 vatandaşla anlaşıldı

İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, toplam 5 etapta yapılacak kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1. etapta bulunan 93 dönümlük alanda yer alan 205 hak sahibi ile anlaşma yaptı. Hak sahiplerinden 84’ü ile  TOKİ  konut sözleşmesi, 121’i ile de konut ya da arsa bedeli karşılığında anlaşıldı. Hak sahiplerine ödemelerini nakit olarak yapan Büyükşehir Belediyesi, konut edinimi koşuluyla anlaştığı 41 vatandaşa da anahtarını teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi, 16 Aralık Perşembe günü anlaşma sağlanan yapıların yıkımına başlayacak. Fiskaya’da kentsel dönüşüm bittiğinde Millet Bahçesinin devamı olarak düzenlenerek, hem Diyarbakırlılar kaliteli vakit geçirebilecekleri yeni bir yeşil alana kavuşacak hem de Diyarbakır’ın yeşil alan ortalaması artacak.

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!


 


Geri Dön