29 / 04 / 2024

Diyarbakır OSB, Koronavirüs salgınında bile yatırımcının gözdesi oldu!

Diyarbakır OSB, Koronavirüs salgınında bile yatırımcının gözdesi oldu!

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yıl içerisinde 22 firmaya yer tahsis edildiğini açıkladı. 



Diyarbakır Organize Sanayi Bölges (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için çeşitli projelerin hayata geçirildiğini dile getirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Fidan bu sene içerisinde 22 firmaya yer tahsis edildiğini aktardı. 

915 hektardan oluşan OSB'de 242 fabrikanın üretimde, 53 fabrikanın ise proje ve inşaat aşamasında olduğunu söyleyen Fidan, bu fabrikalarda yaklaşık 8 bin 500 kişinin istihdam edildiğini bildirdi. 

Diyarbakır OSB, Koronavirüs salgınında bile yatırımcının gözdesi oldu!

"Fırsatı görünce parsel almaya karar verdi" 

Pandemiye rağmen Diyarbakır OSB'nin yatırımcıların gözdesi olduğunu söyleyen Fidan, "Büyük yatırımların her birinin maliyeti 300 milyon lira civarında. Yatırımcılardan biri sadece Diyarbakır'ı gezmeye gelmişti. Diyarbakır'daki fırsatı görünce buradan parsel almaya karar verdi. Buraya 200 milyon lira yatırım yapacak. Diyarbakır insanının ilgisini, sıcak yüzünü gördükleri için yatırımlarını buraya çektiler." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 60 firmaya arsa tahsis edildi!


Geri Dön