01 / 05 / 2024

Diyarbakır OSB'nin doğalgaz sorunu yakında çözülecek!

Diyarbakır OSB'nin doğalgaz sorunu yakında çözülecek!

Diyarbakır Temsilciliğine nezaket ziyaretinde bulunan Vali Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi ' nin uzun yıllara yayılan doğalgaz probleminin önümüzdeki günlerde sona ereceğini söyledi...



Diyarbakır Temsilciliğine nezaket ziyaretinde bulunan Vali Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nin uzun yıllara yayılan doğalgaz probleminin önümüzdeki günlerde sona ereceğini söyledi. 


Kentin en büyük probleminin istihdam olduğunu ifade eden Kıraç, "200'e yakın arsa tahsisi için müracaat var. Mevcut OSB'de gerekli düzenlemeleri yapıp buradan irili ufaklı tahsisler yaptık. Bunun yanı sıra Diyarbakır OSB'ye 188 hektar ek arazi kazandırdık. OSB için altyapı çalışmalarına başladık. 


100 parsel tahsisimiz olacak. Ayrıca mevcut OSB'nin doğalgaz problemi önümüzdeki günlerde sona erecek. OSB'de yine bu yıl iç yol çalışmalarımız olacak. Bunun için ödenek ayırdık. Demiryolu konusunda ciddi çabalarımız var. Bunun yanı sıra lojistik merkezi için de çalışmalar yürütüyoruz.Tekstil Kent'te yine çok önemsediğimiz ve yakınDÜNYA Gazetesi Diyarbakır Temsilcisi Mahir Solmaz'ı ziyaret eden Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç (solda), ilk defa Türkiye'de çatışmasız bir yılın geride kaldığını belirterek, bunu kalıcı hale getirip çözüm sürecini tamamlamak gerektiğini söyledi. 


Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesini de çok önemdiklerini vurgulayan Kıraç "Bölgenin tarım altyapısını geliştirecek sulama projeleri var. Silvan Barajı, Batman Barajı ve Dicle Barajı üe bugün yüzde 20'si sulanabilen Diyarbakır'da tarım arazilerinin büyük kısmını sulanabilir hale getireceğiz" dedi. Kent için ilk önceliğin kentsel dönüşümün tamamlanması olduğunu belirten Kıraç, "Buradaki kültür varlıklarını dünyaya tanıtmamız gerek. Bununla ilgili restorasyon çalışmalarınız sürüyor. Başta surlar olmak üzere içkaleyi toparladık. Diyarbakır turizmsiz olmaz. Özellikle inanç turizmi açısında önemli potansiyelimiz var" dedi. Çözüm süreci üzerine de düşüncelerini aktaran Kıraç, "Bu sürrecin kalıcı hale gelmesi gerek. İlk defa Türkiye'de çatışmasız bir yıl geride kaldı. Bunu kalıcı hale getirip bu süreci tamamlamak gerek. Bundan sonraki süreçte, yatırımlar ve sosyal projelerin hayat geçmesi ivedilik kazanır" şeklinde konuştu. 


Dünya 


Geri Dön