29 / 04 / 2024

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi

Diyarbakır'da Tekstilkent organize sanayi bölgesi oluşturulması için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindiği bildirildi Diyarbakır'da tekstil alanında faaliyet gösteren işletmelerin buyuk çoğunluğunun "merdiven altı" denilen yerlerde çalıştığı bildir

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ne 827 milyonluk yatırım yapıldı!

Karacabey Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle altyapı yatırımlarını hızlandıran Diyarbakır OSB, 2 yılda 827 milyon TL’lik yeni yatırım çekti. Halen proje ve inşaat çalışmalarını sürdüren yeni yatırımcılar 6 bin kişiye istihdam yaratacak

Diyarbakır OSB'nin doğalgaz sorunu yakında çözülecek!

Diyarbakır Temsilciliğine nezaket ziyaretinde bulunan Vali Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi ' nin uzun yıllara yayılan doğalgaz probleminin önümüzdeki günlerde sona ereceğini söyledi...

İskur Tekstil Diyarbakır OSB'ye iplik üretim tesisi kuracak!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ne İskur Tekstil Enerji A.Ş. tarafından 100 milyon TL'lik üretim tesisi kurulacak...

Diyarbakır OSB arsalarının 150 parselinden fazlası faaliyette!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili M. Beşir Yılmaz, Diyarbakır OSB'deki arsalara talebin çok olduğunu, 200 parselden 150'sinin faaliyette olduğunu belirtti.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'de talep patlaması!

Hükümetin Teşvik İlanı, pkk tehdidine rağmen Diyarbakır'ı cazibe merkezi yaptı...

Sera cenneti Hollanda’ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediyoruz!

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde yerli ham maddeyle üretilip yurt içi ve dışında piyasaya sunulan dayanıklı camlar,Hollanda'ya yıllık 50 bin metrekare temperli cam ihracat ediliyor. işte haberin devamı...

Diyarbakır Bağlar'da sanayi bölgesi inşa edilecek!

Diyarbakır'a bağlı Bağlar ilçesinde 1 milyon metrekare alanda sanayi bölgesi inşa edilecek. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanacak. 

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 fabrika çöktü!

Düzce-Zonguldak yolundaki çökmenin ardından bir çöküş gde Erzurum'da yaşandı. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde devlet kasasından yaptırılan fabrikalar çöktü.

Diyarbakır Sur'da ticari alanların satılmasına tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret Borsası yazılı bir açıklamada bulunarak, Sur'daki ticari alanların tek tek ihale ile satılması halinde kısa sürede atıl duruma düşeceklerini ifade etti.

Demir Grup'tan Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne 800 milyon TL'lik yatırım!

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe 37 yıllık birikime sahip olan Demir Grup, 800 milyon TL'lik yatırımla, Çorlu 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde iş ve yaşam merkezi Demir Eko- San Sanayi Sitesi'ni inşa edecek.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımcılar için hazır!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (BALOSB) şehrin kalkınmasına büyük destek verdiğini hatırlatan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı ve BALOSB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Eğinlioğlu, ‘’Yatırımcıları bekliyoruz” dedi.

Diyarbakır OSB, Koronavirüs salgınında bile yatırımcının gözdesi oldu!

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde bu yıl içerisinde 22 firmaya yer tahsis edildiğini açıkladı. 

İzmir'de kurulması planlanan ihtisas organize sanayi bölgeleri TBMM'de!

İzmir ilinde kurulması planlanan su ürünleri ihtisas organize sanayi bölgeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı ihalesi tamam!

Van'da tekstil yatırımı yapmak amacıyla yer talebinde bulunan firmaların ihtiyacına yanıt verilmesi amacıyla hayata geçirilen "Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi" projesinin altyapı ihalesi gerçekleştirildi.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.

Diyarbakır'daki 4. Oto Sanayi Sitesi 6 ay sonra hizmete girecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın üretimde verimlilik artırılarak istihdama ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak için yapımını sürdürdüğü Diyarbakır'daki 4. Oto Sanayi Sitesi'nin inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. 

Diyarbakır 4. Oto Sanayi Sitesi 2020’de hizmete girecek!

İnşaatı süren 814 dükkân ve sosyal donatıların bulunacağı 4. Oto Sanayi Sitesi’nde incelemeler yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu 4. Sanayi Sitesi’nin 2020'nin ilk yarısında hizmete gireceğini söyledi.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Haberi

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi

Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamada Diyarbakır'ın işsizliğin en fazla olduğu illerden biri olduğu 2013 yılı verilerine göre de işsizlik oranının % 18.7. 2012 yılı verilerine yöre iş gücüne katılım oranının % 26.9 ve istihdam oranının ise % 25 ile en düşük il konumunda olduğu belirtildi Aç ıklamada Diyarbakır'da sanayi sektörünün istihdam içindeki payının yüzde 21.7 ile Türkiye ortalaması olan yüzde 26.4'ün altında olduğu bildirildi 


Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin "emek yoğun sektörler" olduğu için bölgenin nüfus yapısı ile örtuştüğü genç ve kadın nüfus potansiyelinin getirdiği avantajların açığa çıkarılması ve iş gücüne katılımın sağlanarak değerlendirilmesi açısından stratejik önemi olduğu belirtilen açıklamada, son yıllarda Diyarbakır sanayinin ekonomi içindeki ağırlığının da giderek artmaya başladığı. özellikle emek yoğun bir sektör olarak dikkat çeken tekstil...