15 / 05 / 2024

Diyarbakır Otogarı'nın Diyarbakır Büyükşehir'e devredildiği iddiası mecliste!

Diyarbakır Otogarı'nın Diyarbakır Büyükşehir'e devredildiği iddiası mecliste!

2005-2021 yılları arasında veraset intikali yapılamayan araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, 2005-2021 yılları arasında veraset intikali yapılamayan arazilere ilişkin soru önergesi verdi. Gök, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Gök, ''Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazy olarak yanıtlanmasını arz ederim.'' diye konuştu.

Gök, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Kayapınar İlçesi Şehirlerarası İl Otogarının Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine devredildiği, bahse konu devir işlemi ile ilgili olarak Med Kentsel ve SOS. Hizm. Tic. A.Ş. ile kiracılar arasında yapılmış olan kira sözleşmelerinin aynı şartlar ve koşulda devam edeceği belirtilirken, devir işleminden önceki kira bedellerinde artışa gidildiği ve halihazırdaki esnafa tekrar kiralanmadığı yönünde iddialar mevcuttur.''

Diyarbakır Otogarı nın Diyarbakır Büyükşehir e devredildiği iddiası mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün soruları:
1. Kayapınar İlçesi Şehirlerarası İl Otogarının Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine devredildiği, bahse konu devir işlemi ile ilgili olarak Med Kentsel ve SOS. Hizm. Tic. A.Ş. ile kiracılar arasında yapılmış olan kira sözleşmelerinin aynı şartlar ve koşulda devam edeceği belirtilirken, devir işleminden önceki kira bedellerinde artışa gidildiği ve halihazırdaki esnafa tekrar kiralanmadığı iddiaları doğru mudur? 

2. İddialar doğru ise, yazılı olarak kira sözleşmelerinin aynı şartlar ve koşulda devam  edeceği belirtilmişken, uygulamanın farklı olmasının gerekçesi ve izahı nedir? 3. Devir işleminden önce halihazırda kiracı olan bir esnafın kira bedeli yaklaşık 600 TL iken, devir işleminden sonra bu kira bedeline, kira sözleşmelerinin aynı şartlar ve koşulda devam edeceği belirtilmesine rağmen, zam yapıldığı iddiaları doğru mudur? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön