29 / 04 / 2024

Diyarbakır sağlık üssü olacak!

Diyarbakır sağlık üssü olacak!

Şehir Hastaneleri Projesi kapsamında Diyarbakır'da yapılması planlanan bin 455 yataklı iki şehir hastanesi ile kaliteli ve modern sağlık hizmetinin verilmesi amaçlanıyor.



Diyarbakır, inşa edilmesi planlanan bin 455 yataklı iki şehir hastanesiyle bölgenin sağlık üssü olmayı hedefliyor.


Kamu-özel sektör işbirliğiyle yürütülen Türkiye'nin sağlık hizmetleri alanındaki önemli reformlarından biri olan Şehir Hastaneleri Projesi, birçok ilde başarıyla uygulanıyor. Bazı illerde yapımına başlanan projeyle sağlık hizmetinin daha modern şekilde verilmesi hedefleniyor.


Yaşanan sağlık sorunları büyük ölçüde giderilecek

Diyarbakır'da da imar planı çalışmaları süren ve 705 yataklı olması öngörülen Yenişehir Şehir Hastanesi ile 750 yataklı planlanan Üçkuyular Şehir Hastanesi’nin hizmete başlamasıyla kentte yaşanan sağlık sorunları büyük ölçüde giderilecek. 


Diyarbakır'da 2 büyük şehir hastanesinin Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde yapılacağını söyleyen Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Diyarbakır Genel Sekreteri Murat Kanğın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından kamu-özel sektör ortaklığı modeliyle yapılacak hastanelerin çok modern olacağını kaydetti.  


“Hastaneler yaşadığımız sorunlara çözüm getirecek”

Bu hastanelerin 950 milyon liraya mal olacağını belirten Kanğın, "Hastaneler yaşadığımız sorunlara çözüm getirecek. Özellikle çocuk yatağı ve kadın doğum yatağı konusunda sıkıntılarımız mevcut. İnşallah bu projeler tamamlandığında böyle bir sıkıntı kalmayacak" dedi.


“Hastaneler istihdam sağlayacak”

Şehir hastanelerinin yapımının uzun yıllar almadığını, 24 veya 36 ayda tamamlanabildiğini de ifade eden Kanğın, "Diyarbakır'daki yapılacak bu hastanelerin 500 kişiye istihdam sağlayacak. İnsanlarımız çok modern bir ortamda hizmet alabilecek. Hastaneler ile yatak sayımız artmış olacak" ifadelerini kullandı.


Trakya Demokrat Gazetesi


Geri Dön