29 / 04 / 2024

Diyarbakır'da büyük çaplı restorasyon başlıyor!

Diyarbakır'da büyük çaplı restorasyon başlıyor!

Bilim Komisyonu'nun Diyarbakır’da yaptığı saha incelemeleri sonucunda surların projelendirilmesi ve restorasyonunun yapılması kararı alındı.



DİYARBAKIR Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulan 'Bilim Komisyonu' tarafından Diyarbakır’da yapılan saha incelemeleri sonucunda surların projelendirilmesi ve restorasyonunun yapılması kararı alındı. Valilik konuyla ilgili açıklama yaptı. 


Valilik'ten yapılan açıklamada, 2012 yılında rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri onaylanan İçkale Surları'nın restorasyon çalışmaları, Diyarbakır Valiliği’nce Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında 2014 yılında başlatıldığı belirtilerek, Diyarbakır Surlarının UNESCO adaylığı sürecinde 2015 yılında Kültür Turizm Bakanlığı tarafından komisyon oluşturulup restorasyon çalışmasının durdurulması kararı alındığı ifade edildi. 


Açıklamada,  "Komisyonda yeniden alınan karar neticesinde İçkale surları onaylı projeler doğrultusunda uygulamaya yönelik çalışmalara devam edilmesi kararı verildiği, bu karar neticesinde çalışmalar kaldığı yerden bilim komisyonu gözetiminde devam edecek olup, İçkale Surları'nın aslına uygun bir şekilde kültürel ve tarihi dokusunun korunması sağlanacak" denildi. 


Hürriyet


Geri Dön